Nieuws

Boeing verwacht dat 737 Max eind dit jaar weer vliegt

Deel dit artikel

Boeing verwacht dat de 737 Max-vliegtuigen tegen het einde van dit jaar weer mogen vliegen. De vliegtuigen worden tot op heden nog steeds aan de grond gehouden na twee ongelukken.

“Een veilige terugkeer van de 737 Max blijft onze topprioriteit en we boeken gestage vooruitgang”, aldus Dennis Muilenburg (CEO Boeing). “We hebben ook actie ondernomen om de focus op product- en dienstenveiligheid verder aan te scherpen.”

Boeing heeft software- en trainingsupdates ontwikkeld voor de 737 Max, omdat het bedrijf streeft naar hercertificering voor het vliegtuig. De fabrikant zegt dat het met de FAA en de globale burgerluchtvaartautoriteiten blijft samenwerken in de resterende stappen die ervoor moeten zorgen dat de 737 Max weer mag vliegen.

“Deze regelgevende instanties zullen de timing en de voorwaarden voor de terugkeer van de 737 Max bepalen”, zo laat Boeing dat behoorlijke verliezen lijdt in een verklaring weten.

De 737 Max werd aan de grond gehouden na een crash van Ethiopian Airlines in maart van dit jaar. Daarbij verloren 157 mensen het leven. Het incident volgde op de crash van een Lion Air vliegtuig in oktober vorig jaar, waarbij 189 mensen om het leven kwamen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Zoover: Barcelona beste stedentripbestemming 2019

Volgende bericht

Drie nieuwe bestemmingen voor KLM deze winter

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.