CoronavirusNieuws

Brussels Airlines schrapt al haar vluchten vanaf 21 maart

Deel dit artikel

Gezien de buitengewone omstandigheden veroorzaakt door de wereldwijde coronavirus-crisis heeft Brussels Airlines besloten om haar vluchtactiviteiten tijdelijk op te schorten vanaf zaterdag 21 maart 2020. Tussen nu en dan zullen de vluchtactiviteiten van Brussels Airlines geleidelijk en op een gecontroleerde en gestructureerde manier worden teruggeschroefd om passagiers en bemanningen naar huis te brengen.

De beslissing van Brussels Airlines om al haar vluchten tussen 21 maart en 20 april tijdelijk op te schorten is ook genomen naar aanleiding van de maatregelen die door verschillende autoriteiten zijn opgelegd, zoals het negatieve reisadvies van de Belgische autoriteiten, dat Brussels Airlines volledig begrijpt, en het toenemende aantal nationale autoriteiten in Europa en daarbuiten die geen vluchten naar hun grondgebied meer toestaan. Vanaf vandaag, 17 maart, zal de luchtvaartmaatschappij haar vluchtschema geleidelijk verminderen tot vrijdag 20 maart. Vanaf 21 maart tot en met 19 april worden alle vluchten opgeschort. Voor klanten die een ticket hadden, is er een flexibel beleid dat hen de mogelijkheid biedt om hun vluchten naar een latere datum om te boeken. Alle intercontinentale vluchten naar Afrika zullen vanaf morgen 17 maart worden uitgesteld tot de middag, omwille van de connectiviteit met het korteafstandsnetwerk. De Belgische luchtvaartmaatschappij zal een minimale vliegtuigcapaciteit stand-by houden voor eventuele repatriëringsvluchten.

Activiteiten
Brussels Airlines CEO Dieter Vranckx: “We blijven de situatie op de voet volgen en overeenkomstig communiceren. Op 20 april plannen we de herstart van onze activiteiten en wensen we onze passagiers weer aan boord te verwelkomen. Als verantwoordelijk bedrijf moeten we de beslissing nemen om onze activiteiten tijdelijk stop te zetten. Dit zal ons toelaten om de negatieve financiële impact op onze maatschappij te verminderen.” Brussels Airlines vraagt passagiers met een vlucht tussen nu en vrijdag om de status van hun reservering na te kijken op brusselsairlines.com onder “Mijn Boeking”. Klanten die tijdens het boekingsproces hun telefoonnummer of e-mailadres hebben opgegeven worden automatisch op de hoogte gebracht van wijzigingen via sms of e-mail.Passagiers van wie de vluchten niet in de komende 4 dagen plaatsvinden, worden verzocht de komende dagen geen contact op te nemen met het Service Center. Op deze manier geven zij de service center agents de mogelijkheid om eerst te zorgen voor de klanten die deze week nog een vlucht hebben.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

'Repatriëring 30.000 TUI/Kras-reizigers is een zeer uitdagende logistieke operatie'

Volgende bericht

LMX schort haar reizen op tot en met 27 maart 2020

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.