Nieuws

Brussels Airport begint jaar met bijna 1,7 miljoen passagiers

Deel dit artikel

In januari 2019 ontving Brussels Airport bijna 1,7 miljoen passagiers, ofwel een stijging van 2,6% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De stijging wordt genoteerd voor zowel de korteafstandsvluchten als de langeafstandsvluchten.

In januari verwelkomde Brussels Airport 1.663.198 passagiers, een stijging van 2,6% ten opzichte van januari 2018. Het winterweer in Europa, met name op 30 januari, had een geringe negatieve impact op de passagiersaantallen. Zowel het aantal lokale passagiers (+3,1%) als het aantal transferpassagiers (+0,7%) nam toe.

De groei van de langeafstandsvluchten (+3,7%) ligt iets hoger dan die van de korteafstandsvluchten. Het zijn vooral Cathay Pacific, Hainan Airlines, Ethiopian Airlines, Air Canada en Rwandair die voor deze positieve resultaten gezorgd hebben.Bij de korteafstandsvluchten noteren we de sterkste stijgingen bij TUI Fly, Brussels Airlines, Ryanair, Vueling, Aeroflot, Air Europa, Iberia, Air France en Aegean Airlines.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Indaba verplaatst: nieuwe datum nog niet bekend

Volgende bericht

Clara Gruben (Dock C) start als ZRO bij United Travel

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.