Nieuws

Burgemeester Venetië wil toegangsgeld voor de stad

Burgemeester Luigi Brugnaro van Venetië wil dat bezoekers vanaf mei toegangsgeld gaan betalen om de stad te betreden. Hiermee wil hij de extreme drukte in het oude centrum terugdringen. Daarnaast vindt hij het oneerlijk dat de inwoners nu opdraaien voor de onderhoudskosten.

Toeristen moeten minimaal drie euro gaan betalen als ze het centrum willen bezoeken. In een drukkere periode kan de toegangsprijs oplopen tot 10 euro. Toeristen die een hotelkamer hebben geboekt krijgen al een extra toeslag, dus hoeven het toegangsgeld niet te betalen. Vanaf 2022 wil de burgemeester nog een stap verder gaan en moeten toeristen van te voren een plekje reserveren om de stad in te kunnen.

De regering van Italië is het niet eens met het idee. De Italiaanse minister van Toerisme vindt de aangekondigde maatregelen zelfs desastreus voor de stad. Elk jaar bezoeken ongeveer 30 miljoen toeristen de wereldberoemde stad.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Center Parcs start grootschalige renovatie met Park Zandvoort

Volgende bericht

Sunny Cars maakt nieuwe Smile Society TOP 100 bekend

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.