Nieuws

Camptoo vraagt surseance van betaling aan

Deel dit artikel

Camptoo heeft surseance van betaling moeten aanvragen. Waar een jaar geleden nog werd gesproken over ‘een regen aan boekingen in de afgelopen twee seizoenen’, meldt het bedrijf nu dat ‘achterblijvende resultaten in 2022 en een drietal forse tegenslagen’ de redenen zijn voor het aanvragen van surseance van betaling.

Deelplatform voor campers en caravans Camptoo werd in 2014 opgericht door Martijn Peeters, Joep Roebroek en Roel Sadza en breidde sindsdien snel uit op de Europese markt en in Australië. Het bedrijf werd door de Financial Times (FT1000, 2020) in 2020 gerangschikt als het snelst groeiende reisbedrijf in Europa.

‘Camptoo heeft de surseance van betaling aangevraagd met als doel om de komende boekingen door te kunnen laten gaan en de negatieve impact op de gebruikers zoveel mogelijk te beperken’, zo schrijft het bedrijf.

Het bedrijf laat weten dat met de bewindvoerder wordt gekeken of dit doel haalbaar is. Voor verdere informatie verwijst Camptoo naar gmw.nl. Wie contact wil opnemen met de bewindvoerder of vragen heeft, kan een e-mail sturen naar faillissementen@gmw.nl.

‘Na een goed 2021, zorgen achterblijvende resultaten in 2022 gecombineerd met drietal forse tegenslagen ervoor dat Camptoo na acht jaar keihard werken, surseance van betaling heeft moeten aanvragen’, zo schrijft Camptoo in een persbericht.

In oktober 2021 liet Peeters nog weten dat het Haagse bedrijf, dat campereigenaren en vakantiegangers aan elkaar koppelt, een duwtje in de rug had gekregen van corona. ‘Door alle kleurcodes en gesloten grenzen was de camper plotseling het ideale middel om er alsnog veilig en zelfvoorzienend tussenuit te gaan. De afgelopen twee seizoenen regende het boekingen.’

In oktober 2021, waarin nog werd gemeld dat het goed ging bij Camptoo, werd ook de Deense concurrent Out2Camp overgenomen, waarmee het in een klap 400 voertuigen in Denemarken en Zweden aan het platform toevoegde.

‘Het was onze missie om zoveel mogelijk mensen naar buiten te krijgen. In deze acht jaar zijn via Camptoo meer dan 180.000 reizigers uit 81 landen op vakantie geweest. Er zijn 8920 campers en caravans verhuurd op Camptoo uit 21 landen. We kijken met veel plezier terug op de afgelopen 8 jaar en de afgelopen tijd hebben we onze uiterste best gedaan om het zo goed mogelijk op te lossen.’


Deel dit artikel

2 Reacties

  1. Gedupeerde huurder Gelderland
    27 oktober 2022 at 10:58

    Al maanden houdt Camptoo huurders en verhuurders aan het lijntje met smoesjes. Nu plots is er surseance aangevraagd en kunnen huurders en verhuurders fluiten naar hun geld. Zelf gedupeerd door €1000,- betaalde borg niet terug te krijgen. En als je het internet mag geloven hebben vele mensen huurders hetzelfde probleem. Schandalig dat je als huurder en verhuurder juridisch geen enkele recht hebt en je voor dat soort bedragen gedupeerd kan raken. Ik mag hopen dat een doorstart niet plaats gaat vinden, zulke praktijken neigen naar criminaliteit.

  2. alberda
    26 oktober 2022 at 08:48

    Heel vervelend nieuws, in de eerste plaats voor alle betrokkenen, voor het bedrijf en zijn medewerkers. Toch moet mij dat ik de laatste maanden heel slecht bediend ben door Camptoo. Geen antwoorden of halve antwoorden op mijn vragen en allerlei “smoezen” waarom de website en de telefo nische verbinding niet naar behoren werkte. En steeds maar dat zinnetje dat er aan wordt gewerkt. Tot slot werd niet alleen een vroegboekkorting niet doorgerekend maar werd mijn huurder zijn teveel betaalde huurbedrag niet terug gestort. Ik neem het Camptoo kwalijk dat ze zo slecht hebben gecommuniceerd. Als er geen oplossing is mijn huurder voor duizenden euro’s de dupe.

Vorige bericht

Schiphol VIP Service niet meer beschikbaar

Volgende bericht

Vanaf 1 november geen reisbeperkingen meer voor St. Maarten

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.