Nieuws

Cathay Pacific per 1 december met A350-1000 vanaf Schiphol

Deel dit artikel

De eerste A350-1000 van Cathay Pacific is vandaag vanuit het hoofdkantoor van Airbus in Toulouse naar de thuishaven van de luchtvaartmaatschappij in Hongkong gevlogen. Per 1 december 2018 zal de maatschappij het gloednieuwe toestel inzetten op de dagelijkste vluchten vanaf Amsterdam, in plaats van de huidige Boeing 777-300ER. Hiermee is Cathay Pacific de eerste luchtvaartmaatschappij die vanaf Schiphol met een A350-1000 zal vliegen.

De airline heeft twintig van deze technologisch geavanceerde vliegtuigen besteld, die in de komende vier jaar moeten worden geleverd. Tegen eind 2018 moeten nog zeven vliegtuigen worden afgeleverd. Cathay Pacific Chief Executive Officer Rupert Hogg: “We staan al met veel initiatieven op de voorgrond om de impact van de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Het bereiken van koolstofneutrale groei vanaf 2020 is voor ons een belangrijk doel dat we serieus nemen en het gebruik van alternatieve brandstoffen is een van de belangrijkste strategieën om ons te helpen om dit te doen. We blijven de ontwikkeling en het gebruik van biobrandstof ondersteunen om mainstream commerciële levensvatbaarheid te bereiken.”

Cathay Pacific opereerde de langste biobrandstof-afleveringsvlucht toen de maatschappij haar eerste Airbus A350-900-vliegtuig in 2016 in ontvangst nam. Tot nu toe zijn al tweeëntwintig vliegtuigen van dit type geleverd met een blend van 10% alternatieve vliegtuigbrandstof in hun tanks. Vergeleken met de traditionele vliegtuigbrandstof, kan biobrandstof de levenscyclus uitstoot van broeikasgassen verminderen tot 80%. Cathay Pacific’s A350-1000 afleveringsvluchten met blended biobrandstof worden ondersteund door haar partners, Airbus en Total.

Cathay Pacific zegt dat het ‘s werelds eerste luchtvaartmaatschappij is die investeert in een luchtvaartbiobrandstofbedrijf. In 2014 werd het investeerder in het in de VS gevestigde Fulcrum BioEnergy Inc., dat zich richt op het omzetten van vast stedelijk afval in duurzame vliegtuigbrandstof. In mei 2018 brak Fulcrum de grond op zijn eerste fabriek op commerciële schaal in Nevada. Wanneer de fabriek zijn operaties in 2020 begint, zal het meer dan 10 miljoen liter brandstof per jaar produceren. Cathay Pacific zal als een van de eerste luchtvaartmaatschappijen vliegen op brandstof gemaakt in deze faciliteit.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Delta Air Lines luidt nieuwe route Los Angeles in

Volgende bericht

Sociale en ecologische duurzaamheid steeds belangrijker bij TUI

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.