Nieuws

Chaotische nacht Schiphol door stroomstoring

Deel dit artikel

Schiphol heeft een chaotische nacht achter de rug doordat de luchthaven vannacht werd getroffen door een stroomstoring. Daardoor riep het reizigers zelfs op om niet naar de luchthaven te komen. Ook de toegangswegen werden afgesloten en treinen stopten niet meer bij Schiphol.

Inmiddels zijn de problemen enigszins opgelost, maar de luchthaven verwacht nog wel veel gevolgen voor de rest van de dag. “We raden reizigers aan de website en app van Schiphol in de gaten te houden en contact op te nemen met hun airline voor de vluchten”, aldus de luchthaven in een statement.

7.00 uur: De capaciteit van de inkomende vluchten tussen 9.00 en 11.00 uur is tien per uur. Er zijn geen beperkingen voor vertrekkende vluchten.

6.30 uur: De check-in systemen zijn weer in bedrijf in alle vertrekhallen. We kunnen reizigersstromen weer in goede banen gaan leiden. Daarmee is de luchthaven Schiphol weer open en bereikbaar via de weg en met de trein.

5.10 uur: De vertrekhallen zijn erg druk op dit moment omdat het niet mogelijk is om reizigers in te checken. Dit is een uitvloeisel van de grote regionale stroomstoring eerder in de nacht. Om de veiligheid van reizigers in de terminal te garanderen, heeft de luchthaven samen met de bevoegde autoriteiten besloten om de wegen naar de luchthaven af te sluiten en het treinverkeer tot nader order stop te zetten. Reizigers kunnen het vliegveld wel verlaten. Vanaf 09:00 uur lokale tijd zal het niet meer mogelijk zijn voor inkomende vluchten om te landen op Schiphol. Deze situatie zal leiden tot talrijke annuleringen.

4.30 uur: Door een stroomstoring in Amsterdam eerder vanmorgen heeft onze luchthaven ook te maken gehad met een tijdelijke stroomstoring. De meeste systemen werken inmiddels weer, behalve het check-in proces. Hierdoor kunnen vertrekkende vluchten worden geannuleerd. Check schiphol.nl, onze app of je luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele vluchtinformatie.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Veelzijdige workshop Aviareps goed ontvangen

Volgende bericht

Schiphol is weer open, maar kampt met ernstige hinder

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.