Nieuws

China waarschuwt in reisadvies voor reizen naar Verenigde Staten

Deel dit artikel

China heeft dinsdag een waarschuwing afgegeven voor reizen naar de VS, waarin staat dat Chinese bezoekers zijn ondervraagd, geïnterviewd en onderworpen aan andere vormen van zogenaamde intimidatie door Amerikaanse wetshandhavingsinstanties.

De waarschuwing spoort Chinese burgers en door Chinezen gefinancierde instanties in de VS aan om hun veiligheidsbewustzijn en preventieve maatregelen te vergroten en om ‘passend en actief’ te reageren. De waarschuwing is uitgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken, evenals de Chinese ambassade en consulaten in de VS.

De waarschuwing komt op het moment dat er een steeds bitterder handelsgeschil is tussen de Verenigde Staten en China en strengere handhaving door de regering van Trump. Ook gaf het Chinese Ministerie van Cultuur en Toerisme een waarschuwing in haar reisadvies voor de Verenigde Staten met vermelding van de hoge frequentie van schietpartijen, overvallen en diefstallen in het land. Chinese studenten in het buitenland werden maandag aangespoord om de risico’s van reizen naar de VS in te schatten, gezien de strengere visumbeperkingen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Rolkoffermaffia

Volgende bericht

Brussels Airlines vanaf winter 2019 naar Valencia

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.