Nieuws

Chinese investeerder (FOsun) verhoogt belang in Thomas Cook Group

Deel dit artikel

De Chinese eigenaar van Club Med heeft gisteren zijn belang in de Thomas Cook Group met 1% verhoogd naar 18%.

FOsun nam in 2015 een eerste belang van 5% in Thomas Cook, dat in mei 2017 werd uitgebreid tot 11% en later tot 17%.  FOsun en Thomas Cook zijn in september 2016 een joint venture aangegaan, Thomas Cook China. De twee partijen zijn samen van plan om in 2020 en 2021 twee hotels in China te openen, waarvan één Casa Cook.

Eerder deze maand steeg het aandeel Thomas Cook met meer dan 17% door berichten van Sky News over een aanzienlijke extra investering in het bedrijf, of een volledige buy-out, door FOsun. Twee andere partijen zouden ook geïnteresseerd zijn. Thomas Cook Group weigerde commentaar te geven op de marktspeculatie.

Intussen hebben de aandeelhouders op een algemene vergadering, die ook gisteren werd gehouden, afgesproken om de leenlimieten tijdelijk af te schaffen. Dat komt nadat Thomas Cook eerder deze maand heeft toegegeven dat het zijn eigen kredietlimieten heeft overschreden.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Carine Heijsteeg (PTT) is MSC Star of the Month April

Volgende bericht

Vanaf morgen entree betalen voor Venetië

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."