Nieuws

Club Med: eerste vijf drietanden resort op Sicilië

In juni opent Club Med Cefalù, het eerste resort met vijf drietanden in Europa, op een uur rijden van Palermo, Sicilië. Het resort dat onderdeel uitmaakt van de Exclusive Collection, ligt op een landgoed van meer dan 34,6 hectare.

“Met zo’n geweldige locatie in Cefalù, omringd door een uitzonderlijke natuurlijke omgeving, moesten we hier wel iets speciaals doen”, zegt Club Med Benelux CEO Eric Georges. Er is € 70 miljoen geïnvesteerd om dit ambitieuze Cefalù project te realiseren. Het zeer eenvoudige resort van weleer (1956) is omgetoverd tot een nieuw resort dat een premium-ervaring aan zijn internationale gasten zal bieden. Het resort beschikt over totaal 308 Deluxe kamers en suites: elk met zeezicht én een terras of een tuin.

“Omdat we zo’n juweeltje in onze portefeuille hadden, hebben we besloten om van dit nieuwe resort het symbool te maken voor de weg die Club Med al enige tijd geleden is ingeslagen met de herpositionering naar de bovenkant van de markt. Daarnaast ook om onze aanwezigheid in Italië extra kracht bij te zetten. Ons doel is om van Club Med Cefalù een van de belangrijkste premium resorts in de Middellandse Zee te maken” zegt Georges. “Tegelijkertijd wilden we hetzelfde gevoel van zorgeloosheid, de vrijgevochtenheid en vrolijke sfeer van het oorspronkelijke resort behouden.”

Er zijn diverse restaurants, een Gourmet restaurant in het palazzo en een zen-bar. Ontspannen kan bij de beach club, in een van de twee zwembaden, in de Middellandse Zee of in de Carita spa. Er zijn talloze sportfaciliteiten, zoals snorkelen, zeilen, yoga, pilates, tennis, elektrisch boardsurfen en de eerste Paddle Board Academy. Naast de talloze activiteiten en faciliteiten in het resort wordt de ontdekking van het eiland van harte aanbevolen: er zijn zoveel dingen te zien en te beleven.

Het premium all-inclusive resort Cefalù maakt deel uit van de Exclusive Collection van Club Med: het hoogste segment van de resorts die Club Med wereldwijd exploiteert. Er zijn inmiddels zo’n 12 locaties, waaronder bijvoorbeeld Club Med Finolhu Villas op de Maldiven, maar ook resorts in Mauritius, Marokko en Mexico. In Cefalù betekent dit een persoonlijke transfer en welkom, champagne bij check-in en iedere dag vanaf 18.00 uur, een butler, een buggy om zich te verplaatsen en diverse andere services.

De architecten van King Roselli uit Rome hebben het ontwerp van alle nieuwe gebouwen, met maximaal twee verdiepingen voor hun rekening genomen. Net als de restauratietekeningen van de bestaande gebouwen. De Franse ontwerpster Sophie Jacqmin ontwikkelde het verfijnde, chique interieur, dat natuurlijke materialen combineert met een fris en sereen kleurenpalet. Haar inspiratie: het prachtige eiland Sicilië.

Respect voor de natuurlijke omgeving en duurzaamheid zijn twee pijlers, die de basis vormen van het gehele project. “Omdat we in zo’n mooi en beschermd gebied gevestigd zijn, hebben we zeker een duurzame en respectvolle benadering omarmd. Deze is gericht op het integreren van de gebouwen in de omgeving en het ontwikkelen van een harmonieuze balans tussen mens en natuur.” zegt Eric Georges. Hij verwijst hier onder meer naar een van de innovaties, het ecologisch zwembad waar water wordt gefilterd door planten.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Hier kijk je de Olympische Spelen op Schiphol

Volgende bericht

KLM en Schiphol zoeken naar huwelijkskandidaten

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.