Nieuws

Codeshare-overeenkomst KLM, Air France en Virgin Atlantic

Deel dit artikel

KLM, Air France en Virgin Atlantic kondigden gisteren hun eerste codeshare-overeenkomst aan. De luchtvaartmaatschappijen laten weten dat deze overeenkomst nieuwe trans-Atlantische reismogelijkheden biedt van en naar Noord-Amerika en meer mogelijkheden om frequent flyer Miles te sparen.

De samenwerking maakt het volgens de airlines voor klanten een stuk gemakkelijker om hun ideale trans-Atlantische route samen te stellen door vluchten te combineren die worden uitgevoerd door KLM, Air France, Virgin Atlantic en Delta. Klanten die een codeshare-vlucht boeken genieten van naadloze aansluitingen, met één enkele boekingsreferentie. Klanten die met codeshare-vluchten reizen kunnen ook Miles sparen en deze inwisselen via het frequent flyer programma van hun luchtvaartmaatschappij. De Europese Commissie gaf halverwege februari officieel toestemming voor de plannen van de airlines.

KLM en Air France-klanten kunnen nu kiezen uit 24 nieuwe routes naar Noord-Amerika uitgevoerd door Virgin Atlantic en Delta vanuit het Verenigd Koninkrijk, met een overstap op Londen Heathrow of Manchester. Klanten kunnen profiteren van nieuwe vluchten naar bestemmingen als Miami vanaf Amsterdam via Londen Heathrow, naast nieuwe opties voor het vliegen tussen Parijs en Newark via Manchester.

Virgin Atlantic-klanten kunnen nu een grote verscheidenheid aan aanvullende vluchten boeken via virginatlantic.com met keuze uit 58 nieuwe rechtstreekse trans-Atlantische routes vanaf 18 luchthavens in het Verenigd Koninkrijk, uitgevoerd door KLM en Air France. Voorbeelden van nieuwe routes vanuit het Verenigd Koninkrijk zijn onder andere Edinburgh – Toronto via Amsterdam, en Londen Heathrow – Chicago via Parijs.

Delta bouwt voort op haar succesvolle samenwerkingsverbanden met Air France, KLM en Virgin Atlantic, waardoor klanten van deze luchtvaartmaatschappijen meer gelegenheid krijgen om op de transatlantische routes van Delta te vliegen. Klanten van Virgin die reizen tussen het Verenigd Koninkrijk en de VS hebben nu de keuze om verbinding te maken met alle vluchten van Delta via Amsterdam en Parijs. Daarnaast hebben Air France en KLM-klanten extra opties om of non-stop, of via het Verenigd Koninkrijk met Delta te vliegen naar de VS.

KLM, Air France, Delta en Virgin Atlantic zullen later in 2019 een uitgebreidere joint venture aangaan. Behoudens goedkeuring door regelgevende instanties, zullen de luchtvaartmaatschappijen een trans-Atlantisch samenwerkingsverband opzetten ter waarde van US$ 13 miljard voor klanten die reizen tussen het Verenigd Koninkrijk, Europa en Noord-Amerika, met meer dan 300 dagelijkse trans-Atlantische vluchten, 108 rechtstreekse vluchten en meer dan 340 bestemmingen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Eurostar: nieuwe route Londen - Amsterdam populair en recordomzet

Volgende bericht

Korean Air viert 50-jarig bestaan

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.