Nieuws

Corendon introduceert pinnen en stopt Duty Free verkoop aan boord

Deel dit artikel

Corendon is afgelopen weekend gestart met haar klanten de mogelijkheid te bieden om te pinnen en contactloos te betalen aan boord van Corendon-vluchten met vertrek vanaf Amsterdam Airport Schiphol en Maastricht Aachen Airport. Tegelijkertijd stopt Corendon met de verkoop van Duty Free producten aan boord, waaronder sigaretten. De vraag naar deze producten was laag, en door ze niet meer mee aan boord te nemen, ontstaat er extra ruimte voor de verkoop van etenswaar en drankjes.

Met het aanbieden van de mogelijkheid om te pinnen aan boord springt Corendon in op de behoefte van de gasten, want uit onderzoek van de Europese Centrale Bank blijkt dat Nederlanders liever met de pinpas betalen dan met contant geld. Het is sneller, gemakkelijker en veilig. Ook kan het cabinepersoneel door deze betalingsmogelijkheid een vlottere inflight service bieden dan wanneer er met contact geld wordt betaald. Naast pinnen is het ook nog steeds mogelijk om met contant geld of met creditcard te betalen. De ontwikkeling en introductie van dit nieuwe betaalsysteem is in samenwerking gegaan met partner Tre3. Vorige week kwam Transavia nog met het bericht dat het ook de mogelijkheid aanbiedt om te starten met de mogelijkheid om te pinnen aan boord.

Corendon is dit zomerseizoen gestopt met de verkoop van Duty Free producten. Al jaren liep de interesse vanuit passagiers voor deze producten terug. Door geen Duty Free producten meer aan boord mee te nemen, kan er meer ruimte worden gecreëerd voor drankjes en etenswaar, zoals het populaire broodje kroket. Op deze manier hoeft er minder vaak ‘nee’ verkocht te worden. Een andere belangrijke reden is dat Corendon niet meer achter de verkoop van sigaretten staat. Vanuit maatschappelijk belang heeft de luchtvaartmaatschappij besloten ook de verkoop van rookwaren te stoppen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Volledig aanbod FTI boekbaar via Qenner

Volgende bericht

Reis met je Hart zoekt reisprofessionals om Dam tot Dam te lopen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.