Nieuws

Transavia: (contactloos) pinnen mogelijk aan boord

Deel dit artikel

Vanaf 23 mei 2018 ondersteunt Transavia (contactloos) pinnen aan boord en is daarmee de eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij die dit aanbiedt. Transavia biedt op al zijn vluchten een uitgebreid assortiment eten, drinken en non-food producten. Tot op heden was het al mogelijk deze producten middels kaartbetaling aan te schaffen, dit kon echter alleen met een creditcard.

“Nederland is een land waar veel gebruik gemaakt wordt van pinbetalingen en sinds de introductie van contactloos betalen neemt dit alleen maar toe. Als luchtvaartmaatschappij willen we onze passagiers dan ook graag dit gemak bieden. Wij zijn er trots op dit als eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij te kunnen doen”, aldus Annemarie Hoogeveen, hoofd Cabine bij Transavia.

Vanaf 23 mei is elk toestel van Transavia uitgerust met apparatuur die pinnen ondersteunt. Met dit nieuwe betaalsysteem is Transavia klaar voor de toekomst; naast het (contactloos) pinnen is het ook mogelijk te betalen met een smartphone of smartwatch. De ontwikkeling en introductie van dit nieuwe betaalsysteem is in samenwerking gegaan met partner Tre3.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] Met het aanbieden van de mogelijkheid om te pinnen aan boord springt Corendon in op de behoefte van de gasten, want uit onderzoek van de Europese Centrale Bank blijkt dat Nederlanders liever met de pinpas betalen dan met contant geld. Het is sneller, gemakkelijker en veilig. Ook kan het cabinepersoneel door deze betalingsmogelijkheid een vlottere inflight service bieden dan wanneer er met contact geld wordt betaald. Naast pinnen is het ook nog steeds mogelijk om met contant geld of met creditcard te betalen. De ontwikkeling en introductie van dit nieuwe betaalsysteem is in samenwerking gegaan met partner Tre3. Vorige week kwam Transavia nog met het bericht dat het ook de mogelijkheid aanbiedt om te starten met de mogelijkheid om te pinnen aan boord. […]

Vorige bericht

"Continuïteit SLM niet in gevaar!"

Volgende bericht

Ministerie laat geluidsoverlast Lelystad horen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.