Corendon gaat samenwerken met Ryanair op Eindhoven Airport, dat laat Steven van der Heijden (CEO Corendon) vanmiddag weten. Op vier populaire Spaanse en Portugese vakantiebestemmingen heeft Corendon capaciteit voor haar vakantiegangers gereserveerd. Het gaat om Ibiza, Mallorca, Malaga en het Portugese Faro. Het reisbedrijf biedt op deze bestemmingen twee vertrekmogelijkheden per week in samenwerking met Ryanair. Daarnaast vliegt Corendon zelf vanaf Eindhoven naar Antalya, Kos en Kreta.

Corendon ziet een aanzienlijke groei in het aantal boekingen naar Turkije voor de zomer van 2017. Ondanks dat het aantal boekingen naar Turkije bij de Nederlandse reisorganisaties in de maand november nog 24% lager lag dan in november vorig jaar, ziet Corendon de laatste weken een sterk stijgende lijn. In de afgelopen week (5 tot en met 11 december) verkocht Corendon 80% meer vakanties dan in de vergelijkbare week begin december vorig jaar. Daarmee kwam ook het totaal geboekte Turkije-vakanties voor komende zomer voor het eerst weer in de plus ten opzichte een jaar geleden. Van der Heijden gaat zelfs uit van een groei van 20% in het aantal Turkije-vakanties voor zomer 2016. “Turkije bood altijd al een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding en dat is alleen maar verder versterkt door de prijsstijgingen en de schaarste aan accommodaties in landen als Spanje en Portugal. We meten op basis van eigen onderzoek ook hogere klantbeoordelingen in vergelijking met andere bestemmingen”, aldus Van der Heijden.

Spectaculair herstel Griekenland
Ook het aantal boekingen naar Griekenland herstelt zich spectaculair: in november waren de boekingen 57% hoger dan vorig jaar. Corendon zie een verdubbeling in het aantal boekingen voor komende zomer in vergelijking met een jaar eerder. “Dit is te danken aan het inkoopvoordeel dat Corendon realiseert als gevolg van het afsluiten van meerjarige contracten. Hierdoor leidt de recente Btw-verhoging op hotelovernachtingen in de meeste gevallen niet tot prijsstijgingen.”

Marble-hotel
Corendon gaat de komende jaren fors investeren in uitbreiding van haar hotelportfolio. In juni 2016 opende Corendon een tweetal hotels onder het nieuwe all inclusive label Marble op Ibiza en aan de Zuid-Spaanse Costa de la Luz. Beide hotels waren zeer succesvol en zagen al in het eerste jaar een bezettingsgraad van rond de 90%. Ook de gemiddelde klantbeoordeling is hoog, met een 8,7 als rapportcijfer. Corendon verwacht komende drie jaar nog minimaal vijf Marble-hotels te openen. Hierbij wordt speciaal gekeken naar de Portugese Algarve, de Canarische eilanden en de Griekse eilanden Kos en Kreta.

Corendon City
Ook in Nederland breidt Corendon Hotels & Resorts verder uit. Naast het in 2015 geopende Corendon Vitality Hotel en het boutique hotel The College in Amsterdam, wordt momenteel een complex met ruim 600 kamers ontwikkeld tussen Schiphol en Amsterdam (Skyline Plaza) in Badhoevedorp. Ongeveer 250 van die kamers wordt ingericht als zogenaamde ‘short stay appartementen’, gericht op gasten die enige weken of maanden verblijven. Het complex gaat Corendon City heten en brengt een investering van ruim €50 miljoen met zich mee. De opening staat gepland voor april 2018.

Foto: Steven van der Heijden (CEO Corendon).