Nieuws

Coronabesmettingen in China en Zuid-Korea nemen af

In China en Zuid-Korea is vastgesteld dat het aantal mensen met het coronavirus aan het afnemen is. Viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC laat aan RTL Nieuws weten dat dat hoop geeft. Wij kijken daarom naar de maatregelen die zij hebben genomen, omdat we zien dat het daar zin heeft gehad.”

Volgens de viroloog is het advies om Noord-Brabanders thuis te laten werken en Nederlanders geen handen meer te laten schudden er gekomen, omdat in China is aangetoond dat deze maatregelen hebben geholpen. “Ze hebben daar enorm hard samengewerkt om het virus te bestrijden. Dat moeten wij hier ook gaan doen. We weten vanuit hun ervaring welke maatregelen werken en daarom nemen wij ze hier nu ook”, zo laat zij aan RTL Nieuws weten. Koopmans wijst er daarnaast op dat er door sommigen lacherig wordt gedaan over de maatregelen in Nederland, maar dat men zich moet realiseren dat het enorm belangrijk is. Voor China is grotendeels nog het oranje reisadvies van kracht, in Zuid-Korea is reizen geen probleem gezien het gele reisadvies. Voor Zuid-Korea adviseert BuZa om niet naar de steden Daegu en Gyeongsan en het gebied Cheongdo te reizen.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Sunny Cars gaat servicepakketten opsplitsen in losse services

Volgende bericht

Geen garantiefonds voor vliegtickets: voldoende alternatieven volgens de minister

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.