CoronavirusNieuws

Cruise to ‘nowhere’… Passagiers Seabourn Ovation mogen nergens aan land

Passagiers aan boord van de Seabourn Ovation zijn door Vietnamese autoriteiten belet om voet aan wal te zetten vanwege de angst dat het coronavirus zich zou kunnen verspreiden. De Ovation vertrok zaterdag 1 februari jl. vanuit Hong Kong, maar heeft tot nu toe nog nergens aangemeerd.

Het schip met 600 passagiers zou verschillende havens in de Filippijnen aandoen, waar vorige week de voor het eerst iemand overleed aan het virus buiten China. Doordat de Filipijnse autoriteiten beperkingen oplegde, werd besloten de route te wijzigen en Vietnam aan te doen. Nu het schip ook daar niet mag aanmeren is besloten naar Thailand vaart te zetten.

Lees ook: Seabourn komt in 2020 terug naar Europa.

Een passagier aan boord liet aan Engelse media weten dat haar visa werd afgewezen in Vietnam. “We gaan nu naar Thailand, maar stoppen pas op 7 februari. We werden geweigerd vanwege het coronavirus en het feit dat we uit Hong Kong kwamen.” De reizigster liet overigens weten dat de sfeer aan boord goed is en dat de passagiers een vergoeding hebben ontvangen van de rederij.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Schip Princess Cruises onder quarantaine in Japan

Volgende bericht

Gabriël Koetsier na 24 jaar weg bij KLM

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.