CoronavirusNieuws

Cuba: alleen toegang voor gevaccineerden met negatieve PCR-test

Deel dit artikel

Met ingang van vandaag (5 januari) mogen alleen reizigers die gevaccineerd zijn Cuba inreizen. Daarnaast hebben reizigers ook een negatieve PCR-test nodig.

‘Neem uw vaccinatiebewijs ook uitgeprint mee (of uw gele boekje). Daarnaast heeft u ook een negatieve PCR test nodig, afgenomen binnen 72 uur voor het boarden. Voor alle reizigers geldt dat de Cubaanse autoriteiten bij aankomst een PCR-test kunnen afnemen. Mocht u positief getest worden, dan kunt u worden opgenomen in een Cubaans staatshotel of een andere instelling; de kosten zijn voor eigen rekening’, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa).

Verder wijst BuZa er in haar reisadvies voor Cuba op om altijd vooraf te checken welk visum je nodig hebt om Cuba in te reizen, omdat het land verschillende soorten visa kent. Ook wordt erop gewezen dat reizigers rekening moeten houden met vluchtwijzigingen, annuleringen en het feit dat er regels en restricties voor verschillende type reizigers naar Cuba (toeristen, zakelijk, etc.) gelden. ‘De Cubaanse overheid neemt maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. De inreisbeperkingen worden regelmatig aangepast en kunnen op heel korte termijn gewijzigd worden. Houd hier rekening mee.’


Deel dit artikel
Vorige bericht

ANVR: geen winterslaapregeling in 2022

Volgende bericht

Interhome komt met klimaatneutrale vakanties

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.