Dossier OadNieuws

Curatoren van Oad ontkennen overname deel wintersportboekingen door Floow Travel

Deel dit artikel

De curatoren Daniels en Stekelenburg zijn verrast door de bekendmaking van Floow Travel dat deze touroperator een deel van de wintersportboekingen van Oad zou overnemen. Hiervan werd door diverse media melding gemaakt. Wim Gramsma, die door de curatoren is aangesteld als woordvoerder in een reactie: “Hierover is tussen Floow Travel en de  curatoren met geen enkel woord gesproken. Dit is dan ook een broodjeaapverhaal en moet gezien worden als een goedkope publiciteitstunt van Floow Travel over de rug van het failliete Oad concern”.


Deel dit artikel

4 Reacties

 1. Ton Baretta
  3 oktober 2013 at 19:31

  Dat een organisatie de boekingen wil overnemen is geen enkel probleem. Inkomsten zijn inkomsten, maar wees dan eerlijk tegenover de pers. Zeg dan niet dat je de boekingen overneemt, alsof dat een officieel standpunt is die via de curatoren is gegaan. Zo van; “de boekingen kunnen alleen maar via Floow Travel, want dat is zo besloten” Zeg dan gewoon eerlijk dat het volledig nieuwe boekingen zijn, waarmee je probeert nieuwe klanten te werven, wat dus betekent dat die boekingen ook gewoon ergens anders kunnen worden gedaan. Het is hoe je het zegt en meneer Lips weet dat precies en speelt nu de vermoorde onschuld. Slecht verhaal.

 2. Vince Di Calogero
  3 oktober 2013 at 18:32

  Als curatoren schuldeisers/leveranciers beantwoorden zoals mij, namelijk niet, behalve met annulering van nog bestaande boekingen, ook al is aangegeven dat de reizen door zouden kunnen gaan, mits ergens aangetoond kan worden dat die reizen betaald zullen worden, kan ik mij voorstellen dat de agent in Oostenrijk kijkt met wie in Nederland werkt. Wellicht dat zij die boekingen (waarschijnlijk veelal in absolute hoogseizoen als kerst en krokus) willen overnemen voor de geboekte klanten. Bovendien welk onderdeel van de geherstarte OAD zou die boekingen dan nu gaan doen vanuit de oude OAD?

 3. Jan Imkers
  3 oktober 2013 at 15:45

  Als het gaat om reizen die door Oad geannuleerd zijn en Floow Travel heeft rechtstreeks contact met de betrokken reisbureau’s en de agent over het voortzetten van de geboekte reizen om ervoor te zorgen dat deze toch doorgang kunnen vinden, dan is dit toch alleen maar aan te moedigen? De reactie van de curator komt daarom idd beetje overdreven over? Lijkt alsof ze zich gepasseerd voelen.

 4. Jeroen Steijn
  3 oktober 2013 at 14:25

  Volgens mij heeft OAD alles geannuleerd, reizen worden toch niet uitgevoerd ? Floow Travel kan toch gewoon een contract gesloten hebben met de lokale agent, daarvoor hoeven zij toch niet naar de curator toe ?

Vorige bericht

Oad Busbedrijf start definitief door als Oad Bus

Volgende bericht

Winterlancering Zwitserland Toerisme groot succes

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.