CoronavirusNieuws

Dé VakantieDiscounter schrapt eigen reizen

Net als veel andere reisorganisaties schrapt ook dé VakantieDiscounter de reizen die zijzelf uitvoeren tot en met 30 april in verband met de onzekere situatie rondom het coronavirus.

Dé VakantieDiscounter  is naast online reisbureau (waarbij reizen van andere reisorganisaties worden aangeboden) ook reisorganisatie. Zij stellen zelf voordelige pakketreizen samen voor haar klanten. In verband met de buitengewone overmachtssituatie rondom het coronavirus schrapt dé VakantieDiscounter nu al deze eigen reizen tot en met 30 april na alle bestemmingen. De aanhoudende onzekerheid is tevens niet de vakantiebeleving die dé VakantieDiscounter haar klanten wil geven. Het bedrijf vindt het tevens niet langer verantwoord om klanten af laten te reizen; de kans op hinder tijdens op de plaats van bestemming is te groot. Daarnaast laten diverse bestemmingen vliegtuigen vanuit Nederland niet meer toe.

Restitutie in de vorm van vouchers
Klanten zijn hun geld niet kwijt, ongeacht of er een negatief reisadvies geldt of niet. De klanten krijgen een voucher, welke ze – wanneer de situatie dit weer toelaat – kunnen verzilveren voor een nieuwe reis.

Hoewel dé VakantieDiscounter begrijpt dat reizigers misschien een voorkeur hebben voor terugbetaling van de reissom, is er gekozen voor de oplossing in de vorm van voucher. Deze oplossing is goedgekeurd door de ANVR én de SGR staat garant voor de waarde van deze vouchers.

Geldt dit voor alle reizen van dé VakantieDiscounter?
Omdat dé VakantieDiscounter niet alleen eigen reizen aanbiedt, maar ook van andere reisorganisaties, geldt dit niet voor alle geboekte reizen. Wanneer een reis wordt uitgevoerd door een andere reisorganisatie (klanten zien dit dan terug in hun boekingsbevestiging) worden de richtlijnen opgevolgd van de betreffende reisorganisaties. Diverse reisorganisaties (waaronder Corendon en de Jong Intra Vakanties) houden eenzelfde richtlijn aan.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. […] Dé VakantieDiscounter schrapt eigen reizen […]

Vorige bericht

TUI haalt 30.000 reizigers terug naar Nederland

Volgende bericht

Nog geen reisverbod voor Nederlanders

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."