Nieuws

Dick de Graaff opvolger PTA-directeur René Kouwenberg

Dick de Graaff volgt René Kouwenberg op per 1 januari 2019 die per dezelfde datum met pensioen gaat. De Graaff is goed bekend met de cruisesector en kent de Amsterdamse passagiersterminal van binnen uit. Vanaf december 2004 bekleedde hij de functie van commercieel directeur bij PTA en was hij verantwoordelijk voor de groei van het aantal cruise ontvangsten en voor de uitbating van de passagiersterminal als locatie voor beurzen en evenementen.

Samen met Kouwenberg en zijn team zorgde hij ervoor dat PTA in 2016 de Port of the Year Award won, de Oscar in de cruisewereld. In datzelfde jaar én in 2017 ontving PTA ook de Cruise Critic Award, een publieksprijs voor beste cruisebestemming. De Graaff deed ervaring op in het hotelwezen en de branche van congres- en evenementlocaties. Voordat hij naar PTA kwam, was hij werkzaam bij Intercontinental Hotels Group, RAI Amsterdam en NH-hotel Krasnapolsky. Hij genoot zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool in Maastricht en behaalde in 2006 de Master Strategy, Communication & Organization aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

René Kouwenberg, de huidige PTA-directeur, gaat per 1 januari 2019 met pensioen. Hij ontving onlangs de gemeentelijke penning van burgemeester Halsema op voordracht van de wethouders Kock (Economie) en Meliani (Kunst en Cultuur) uit handen van Rik Torn, voorzitter van het dagelijkse bestuur (presidium) van de gemeenteraad van Amsterdam. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse ‘Captains Cocktail’, een onder leiding van Kouwenberg zélf ontwikkeld netwerkevenement voor zakelijk en cultureel Amsterdam.

Kouwenberg ontvangt de onderscheiding, omdat hij als ambassadeur van de stad gedurende 18 jaar de stad internationaal op de kaart heeft gezet als gastvrije stad en aantrekkelijke cruisebestemming. Ook stond Kouwenberg als medegrondlegger en bestuurslid aan de wieg van het Prinsengrachtconcert, inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend evenement met landelijke uitstraling. De Frans Banninck Cocq Penning wordt toegekend aan personen, die zich uit hoofde van hun functie gedurende een periode van tenminste tien jaar voor Amsterdam verdienstelijk hebben gemaakt op cultureel, maatschappelijk of economisch gebied met minimaal landelijke uitstraling. De penning verwijst naar een oud-burgemeester van de stad en kapitein op het schuttersstuk De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Solmar Tours genomineerd voor slechtste slogan van 2018

Volgende bericht

"Vliegtaks zou € 70 moeten zijn in plaats van € 7"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.