Nieuws

Dierenbeschermingsorganisaties waarschuwen vakantiegangers

Zwemmen met dolfijnen, wandelen en knuffelen met leeuwen of tijgers, voor een foto poseren met apen of een ritje maken op een olifant. Dagelijks worden er volgens de Dierenbeschermingsorganisaties meer dan 550.000 dieren mishandeld voor toerismedoeleinden. World Animal Protection, Stichting SPOTS en Stichting AAP starten daarom vandaag een online bewustwordingscampagne. Tijdens de drukste weken op Schiphol wijzen ze toeristen op het leed dat schuilgaat achter dit vermaak met wilde dieren.

World Animal Protection, Stichting SPOTS en Stichting AAP willen deze groeiende vorm van dierenmishandeling onder de aandacht brengen van een groot publiek. Toerisme waar wilde dieren bij betrokken zijn, is wereldwijd big business. Jaarlijks gaat er naar schatting 250 miljard dollar in om.

THINK AGAIN
Reizigers in de omgeving van Schiphol worden online gewezen op het dierenleed met een indringende video: THINK AGAIN. De drie organisaties vragen reizigers om de video te delen en niet bij te dragen aan deze vorm van ‘vermaak’.

Oproep
De drie organisaties roepen toeristen op: “Als je op een wild dier kunt rijden, met ze kunt wandelen of zwemmen, ze kunt voeren, wassen of knuffelen of een selfie met ze kunt maken, doe dit dan niet. Het lijkt zo leuk, maar je ziet vaak niet wat voor dierenleed hierachter schuilgaat. Deze dieren worden uit het wild weggerukt en verhandeld of zelfs speciaal voor dit doeleind gefokt. Ook worden ze vaak op gruwelijke wijze getraind zodat ze ‘geschikt’ worden voor de omgang met toeristen of om kunstjes te vertonen.”

Lees verder onder de video.

Verkoop
Onlangs heeft Sir Richard Branson aangekondigd dat zijn Virgin Holidays stopt met het verkopen van tickets en met het promoten van toeristische attracties waarbij walvisachtigen in gevangenschap (zoals walvissen en dolfijnen) betrokken zijn.
Eerder stopte onder andere ook Thomas Cook en STA Travel hiermee. Volgens SeaWorld met parken in San Diego en Orlando (het zevende pretpark van de Verenigde Staten en het twaalfde park in de wereld) is Branson bezweken voor dierenactivisten.

Tips voor je klant:

  • Niet op de foto te gaan met een wild dier
  • Niet met wilde dieren te knuffelen, wandelen of zwemmen
  • Geen olifanten te voeren, wassen of erop rijden
  • Niet naar shows te gaan waarin wilde dieren kunstjes doen (circussen of dolfijnenshows)
  • Alleen echt diervriendelijke opvangcentra te bezoeken, waar geen interactie met wilde dieren mogelijk is.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Groei aantal vakantieboekingen in juni

Volgende bericht

Vertraging Schiphol: geen compensatie door tijdverlies wel voor extra gemaakte kosten

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.