De Disney Dream komt op donderdag 17 augustus 2023 voor de eerste keer naar Amsterdam en op zondag 20 augustus 2023 voor het eerst naar Rotterdam op haar routes van Kopenhagen naar Southampton en van Southampton naar de Noorse Fjorden.

Liefhebbers kunnen de Disney Dream vanaf de kade bewonderen op 17 augustus vanaf 8.00 uur bij Cruise Port Amsterdam aan de Piet Heinkade 27. Het cruiseschip verlaat de haven van Amsterdam om 19.00 uur voor de volgende tussenstop in Zeebrugge, België. Op zondag 20 augustus ligt de Disney Dream om 10.45 uur bij Cruise Port Rotterdam aan de Wilhelminakade 699. Het schip vertrekt om 20.15 uur voor een dag op zee.

Disney Dream
De Disney Dream is het derde schip in de Disney Cruise Line vloot en had haar maiden voyage op 26 januari 2011. De Disney Dream is net als de andere vier Disney schepen onderscheidend door de look en feel van een klassiek cruiseschip en met twee rode schoorstenen, diep donkerblauwe romp en unieke gele reddingsboten hebben de vijf cruiseschepen van Disney Cruise Line de uitstraling van Mickey Mouse. Op het achtersteven van de Disney Dream hangt het beeld van de tovenaar Mickey Mouse. Met een lengte van 350 meter is de Disney Dream langer dan de hoogte van de Eiffeltoren in Parijs (363 meter) en langer dan de hoogte van het beroemde Chrysler Building in New York City (300 meter). Het schip heeft 14 passagiersdekken en 1.250 staterooms en kan 4000 passagiers aan boord verwelkomen.

Disney Cruise Line
Disney Cruise Line viert dit jaar haar 25e verjaardag met bijzonder entertainment, merchandise en feestelijke ervaringen voor geselecteerde zomerafvaarten in 2023. Gasten kunnen tijdelijke aanbiedingen boeken tijdens ‘Silver Anniversary at Sea’, geldig op de vijf Disney Cruise Line schepen van mei tot en met september 2023.

2024
Disney Cruise Line heeft de routes en data voor zomer 2024 bekendgemaakt, inclusief de eerste afvaarten naar de nieuwe eilandbestemming Lighthouse Point in de Bahama’s. Families kunnen vakanties boeken naar bestemmingen in de Middellandse Zee, Noord-Europa, Alaska en het Caribisch gebied. “We kijken er naar uit om families tijdens het zomerseizoen van 2024 naar nieuwe plaatsen te brengen, waaronder onze nieuwste eilandbestemming Lighthouse Point in de Bahama’s”, zegt Sharon Siskie, senior vice president en general manager, Disney Cruise Line. “We zijn ook verheugd om terug te keren naar Europa met nieuwe bestemmingen en spannende avonturen aan te bieden naar Alaska en het Caribisch gebied. Al deze Disney Cruise Line afvaarten bieden de unieke ervaringen die onze gasten van Disney gewend zijn, van restaurants van wereldklasse en oogverblindend entertainment tot ontmoetingen met karakters en legendarische gastvrijheid.”

Lighthouse Point
In juni 2024 vaart Disney Cruise Line voor de eerste keer naar haar nieuwe eilandbestemming Lighthouse Point op het eiland Eleuthera in de Bahama’s. Gasten die aan boord van de Disney Magic varen vanuit Fort Lauderdale, Florida, of aan boord van de Disney Fanatsy vanuit Port Canaveral, Florida, ontdekken een levendige bestemming aan het strand dat is ontworpen met het oog op families met kinderen, met de kleur en energie van Bahamaanse kunst. Bij de ontwikkeling van de locatie is natuurbehoud een belangrijk element geweest.