Eurowings, dat zich met vertrekken vanaf Düsseldorf Airport en Keulen/Bonn richt op de Nederlandse reiziger, heeft in haar zomervluchtschema nieuwe zomerbestemmingen bekendgemaakt. Begin vorige maand liet de luchtvaartmaatschappij nog weten dat het met ingang van oktober 2019 gaat starten met vluchten op Barbados en Mauritius.

Vanaf Düsseldorf wordt in de zomermaanden op Ohrid in Noord-Macedonië gevlogen. Deze bestemming wordt in juli en augustus tijdens de zomervakantie op woensdag aangeboden. Nieuw vanaf Düsseldorf zijn ook de vluchten op maandag en vrijdag naar Tirana in het programma van Eurowings. Eveneens in juli en augustus vliegt de luchtvaartmaatschappij naar de hoofdstad van Albanië, die zeer wordt gewaardeerd door toeristen vanwege haar kleurrijke oude binnenstad. De derde nieuwe bestemming van Eurowings vanaf Düsseldorf is Genua. De Italiaanse havenstad staat van april tot oktober elke zaterdag op het programma.

In de Eurowings standplaats Keulen/Bonn groeit het zomervluchtschema met vier nieuwe bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij vliegt tussen juni en oktober eenmaal per week steeds op maandag naar Ankara. Tussen mei en oktober vliegt Eurowings vanaf Keulen/Bonn naar de luchthaven van Kütahya-Zafer in Turkije. Deze regionale luchthaven ligt tussen de steden Kütahya, Afyonkarahisar, en Uşak en staat elke vrijdag in het vluchtschema. Tot de nieuwe bestemmingen vanaf Keulen/Bonn behoort ook het Turkse Kayseri, hoofdstad van de gelijknamige provincie in Cappadocië. Vluchten zijn te boeken tussen mei en oktober steeds op dinsdag. In Italië vervolmaakt Trieste deze zomer het bestemmingen portfolio van Eurowings vanaf Keulen/Bonn, vluchtdagen zijn op donderdag en zondag.