De Lufthansa Group gaat zijn langeafstandsaanbod aanzienlijk uitbreiden vanaf de hubs in Frankfurt en München. Om dat te bewerkstelligen zullen er voor het eerst intercontinentale vakantievluchten worden aangeboden door Eurowings vanaf Frankfurt Airport in de herst van 2019.

De luchtvaartmaatschappij begint met het aanbieden van vluchten naar Mauritius en Barbados vanaf oktober 2019. Daarnaast staan ​​vluchten naar Windhoek (Namibië) op de agenda. Alle vluchten zijn te boeken vanaf 13 maart 2019. De airline laat weten dat prijzen voor een retourticket Windhoek beschikbaar zijn vanaf € 599 inclusief belastingen en toeslagen.

Sinds de zomer van 2018 biedt Eurowings met succes lange-afstandsvluchten aan naar toeristische bestemmingen vanaf de hub in München. In de winter van 2019/2020 verbindt Eurowings bovendien dagelijks de Beierse hoofdstad met Bangkok (Thailand). Momenteel worden er meer bestemmingen vanuit München gepland.

“De Lufthansa Group is nu al een van de grootste aanbieders van vakantiereizen in Europa. De vraag op dit gebied groeit sterk. Daarom is het logisch om vanaf Frankfurt extra aanbod toe te voegen en het aanbod vanaf München uit te breiden”, aldus Harry Hohmeister (Lufthansa Group).

Voor de intercontinentale vakantievluchten maakt Eurowings gebruik van een subvloot van zeven Airbus A330-vliegtuigen (met maximaal 310 zitplaatsen), die worden beheerd door Sun Express Germany. De capaciteit zal gelijkelijk worden verdeeld tussen de twee Lufthansa-hubs Frankfurt en München.