Nieuws

Video’s – Dode door ‘mini-tsunami’ Mallorca en Menorca

Deel dit artikel

Een Duitse toerist is gisteren in Sa Cova Blanca in Cala Egos (Mallorca) om het leven gekomen nadat hij werd meegesleurd door een mini-tsunami ofwel ‘rissaga’ die regelmatig voorkomen bij de Balearen. Nadat het water zich terugtrok, werden diverse plaatsen waaronder Port d’Alcudia (Mallorca) overspoeld door een stijgend waterpeil van anderhalve meter.

De omgekomen man was met zijn vrouw en twee kinderen aan het zwemmen in het zuidoosten van Mallorca toen hij, zijn vrouw en kinderen werden meegesleurd door de enorme golf. De vrouw en een van de kinderen konden zichzelf tijdig redden, de vader en het andere kind konden pas later uit het water worden gehaald. De man was op dat moment echter al overleden.

Op social media heeft Turismo de Menorca vanochtend laten weten dat het ‘slechts’ om een ‘rissaga’ ging en niet om een mini-tsunami, nadat iemand vroeg of alles goed ging.


Deel dit artikel

1 Comment

Vorige bericht

Aviclaim sleept Small Planet Airlines voor de rechter

Volgende bericht

Nederlanders geven 22% meer uit aan vakantie dan ze van tevoren berekenen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.