Nieuws

Doden na schietpartij in Straatsburg

Deel dit artikel

In de Franse stad Straatsburg zijn zeker twee doden en elf gewonden gevallen, dat heeft Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner gezegd. De dader is nog op de vlucht, het centrum van de stad is afgesloten. De schietpartij vond plaats rond 20.00 uur in de Rue des Grandes-Arcades bij een kerstmarkt.

Het Europarlement is gesloten en niemand mag op dit moment de straat op. De zaak wordt op dit moment als terroristische actie behandelt door justitie. Frankrijk gaat gebukt onder de terroristische aanslagen. In 2016 vond in Nice een aanslag plaats op de boulevard waarbij 84 mensen om het leven kwamen en in 2015 werden meer dan 130 mensen vermoord bij meerdere aanslagen in Parijs, waaronder in de Bataclan-concertzaal. De aanslagen op het satirische weekblad Charlie Hebdo werden in hetzelfde jaar gepleegd.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Star Trade Awards uitgereikt: Djoser, Uniglobe en Travix in de prijzen

Volgende bericht

Nieuwe samenwerkingen voor 1TIS

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.