Nieuws

Donderdag stakingen bij Air France

Deel dit artikel

Reizigers krijgen aanstaande donderdag te maken met een staking door het personeel van Air France. De werknemers willen een loonsverhoging van 6%. De airline biedt reizigers de mogelijkheid hun reis kosteloos om te kunnen boeken.

Waarschijnlijk zal door de staking de helft van de longhaul-vluchten van Air France gaan uitvallen en een kwart van de medium-haul vluchten.

Volgens het personeel van de luchtvaartmaatschappij is het loon de afgelopen zes jaar niet aangepast aan de inflatie. De bonden vinden daarnaast dat er ruimte is voor verbetering van het salaris, gezien de financiële resultaten van de airline.

Ondanks dat er in 2017 een operationeel resultaat van € 588 miljoen werd behaald (€ 216 miljoen meer dan in 2016) zegt Air France het geld onder andere nodig te hebben voor optimalisatie van de vloot. Topman Jean-Marc Janaillac liet vorige week tijdens de presentatie van de jaarcijfers weten dat een loonsverhoging van 6% het bedrijf zeker € 240 miljoen extra zou kosten.


Deel dit artikel
Vorige bericht

KLM: codeshare-overeenkomst met Widerøe

Volgende bericht

Livestream persconferentie: definitief uitstel Lelystad Airport

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.