Nieuws

Duitsers via reisadvies gewaarschuwd voor verdere onrust in VS

Deel dit artikel

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in een update van het reisadvies voor de Verenigde Staten haar burgers gewaarschuwd voor verdere onrust in het land naar aanleiding van de bestorming van het Capitool in Washington D.C.. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen waarschuwing toegevoegd aan het reisadvies voor de Verenigde Staten.

“Een voortzetting van de protestacties met inbegrip van het gebruik van vuurwapens kan niet worden uitgesloten. De algemene situatie kan op elk moment veranderen. Vooral in de overgangsfase tot de introductie van de nieuwe Amerikaanse regering op 20 januari kan de onrust kan weer oplaaien”, aldus het Duitse reisadvies. Naast de waarschuwing voor mogelijk nieuw geweld, wijst het Duitse reisadvies op het vermijd van grote bijeenkomsten waar mogelijk geweld kan plaatsvinden. Tevens is er aandacht voor de genomen maatregelen, waaronder de avondklok en de noodtoestand die van kracht is tot 21 januari.

Bij de aanval op het Capitool, die gisteravond rond 20.00 uur Nederlandse tijd plaatsvond, vielen meerdere doden en gewonden. Ook in andere Amerikaanse steden vonden rellen plaats.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Holland America Line verlengt pauze cruiseactiviteiten

Volgende bericht

England's Coast kiest opnieuw voor USP Marketing PR

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.