Er moet een snelle oplossing worden gevonden voor de massale annuleringen van reizen als gevolg van negatieve reisadviezen en het sluiten van grenzen. Het annuleren van reizen zorgt momenteel voor een exorbitante uitstroom van liquiditeit, wat in de zeer nabije toekomst zou kunnen leiden tot de insolventie van duizenden reisorganisaties. Daartoe heeft de ECTAA opgeroepen bij de EU.

De ECTAA heeft namens de Europese reissector de Europese Commissie opgeroepen om ​​flexibelere toepassing van de Europese regels voor pakketreizen mogelijk te maken. De onvermijdelijke besluiten om de corona-pandemie in te dammen, beperken het openbare leven ernstig en brengen het reizen en toerisme bijna volledig tot stilstand. Vooral het massaal aantal annuleringen en de regels waar de sector mee te maken heeft, brengen reisbedrijven in de financiële problemen.

Pawel Niewiadomski, President van ECTAA, zei: “Regeringen en de industrie werken samen om praktische oplossingen te vinden voor zowel klanten als reisorganisaties, zoals het verstrekken van een voucher voor reizen na de crisis aan klanten in plaats van restituties. We hebben de Europese Commissie nodig om deze uitzonderlijke flexibiliteit toe te kennen bij de toepassing van Richtlijn 2015/2302 betreffende pakketreizen en gekoppelde reisarrangementen. Dit is in het belang van ons allemaal: klanten, reisorganisaties, leveranciers en overheden ”. Hij voegde eraan toe: “Klanten hebben niets te winnen als reisbedrijven failliet zijn en er geen geld is om terugbetalingen te doen.”

Bovendien roept ECTAA de EU op om de lidstaten in staat te stellen en uit te nodigen om de door artikel 107, lid 3, onder b), VWEU geboden mogelijkheden met spoed te gebruiken om touroperators, reisbureaus en de hele keten voor reizen (vervoer) financieel te ondersteunen. , accommodatiediensten en andere dienstverleners). Net als in Nieuw-Zeeland zouden Europese regeringen al moeten overwegen om een ​​aanzienlijk deel van het BBP in een uitgavenpakket te injecteren om de effecten van Covid-19 op de economie te bestrijden. Het is essentieel om ambitieuze sterke positieve signalen te geven om de economie te helpen anticiperen op het herstel

Contactlenzen, lenzenvloeistof of oogdruppels nodig? 123Lens.nl is een gerenommeerde Nederlandse specialist op gebied van contactlenzen en lenzenvloeistoffen. Thuiswinkelwaarborg gecertificeerd en gratis bezorgd door heel Nederland!