CoronavirusNieuws

EasyJet bevestigt sluiting van drie Britse bases

Deel dit artikel

EasyJet heeft bevestigd dat het haar bases in London Stansted, London Southend en Newcastle zal sluiten. De luchtvaartmaatschappij laat weten dat het, in overleg met vakbonden, probeert om zoveel mogelijk gedwongen ontslagen te voorkomen.

De lowcost airline stopt vanaf 31 augustus met de vluchten vanuit Londen Stansted, Londen Southend en Newcastle. Londen Stansted en Newcastle blijven deel uitmaken van het routenetwerk van easyJet en sommige binnenlandse en internationale vluchten zullen doorgaan met inkomende vluchten vanaf andere bases. De luchtvaartmaatschappij zal blijven opereren op acht Britse bases, met meer dan 490 routes die 52 miljoen klanten in het Verenigd Koninkrijk bedienen.

“We hebben de zeer moeilijke beslissing moeten nemen om drie Britse bases te sluiten als gevolg van de ongekende impact van de pandemie en de daarmee samenhangende reisbeperkingen, verergerd door quarantainemaatregelen in het VK die de vraag naar reizen beïnvloeden.
We willen klanten die vanaf deze luchthavens vliegen, verzekeren dat we nu contact opnemen met iedereen wiens vlucht getroffen is met duidelijk advies over hun opties, waaronder herroutering via alternatieve luchthavens of het ontvangen van een volledige terugbetaling”, aldus Johan Lundgren (CEO easyJet).


Deel dit artikel
Vorige bericht

ANVR: pensioenopbouw vanaf 2021 bij PGB

Volgende bericht

Video allereerste cruiseschip met achtbaan

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.