Naar aanleiding van de toegenomen verbreiding van COVID-19-gevallen in Noord-Italië, heeft easyJet aanzienlijke afname van de vraag naar en de bezettingsgraad van vluchten naar haar Noord-Italiaanse bestemmingen gezien. Verder ziet de luchtvaartmaatschappij ook een afnemende vraag in haar andere Europese markten.

“Als gevolg hiervan zullen we besluiten om sommige vluchten te annuleren, met name die naar en vanuit Italië. We blijven de situatie volgen en ons vliegschema aanpassen aan de vraag”, zo laat de luchtvaartmaatschappij weten.

“Hoewel het nog te vroeg is om te bepalen wat de impact van de uitbraak van COVID-19 zal zijn op de vooruitzichten voor het huidige jaar voor zowel de luchtvaart- als de vakantiesector, blijven we de situatie nauwlettend volgen en zullen we de markt te zijner tijd updaten.” EasyJet werkt nauw samen met autoriteiten en volgt de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie en EASA om de gezondheid en het welzijn van onze mensen en klanten te waarborgen.

Lees ook: Berlijn en Kopenhagen nieuwe bestemmingen easyJet vanaf Schiphol.

“Onze brede werkgroep voert dagelijks overleg en zorgt ervoor dat al onze processen en beleidsmaatregelen effectief blijven functioneren. Onze procedures voor het omgaan met overdraagbare ziekten zijn vergelijkbaar met de procedures die zijn ontwikkeld ten tijde van de SARS-epidemie en andere wereldwijde noodsituaties op gezondheidsgebied”, aldus easyJet.

Bekijk hier de laatste info die easyJet verschaft met betrekking tot het coronavirus.

In de tussentijd zal de luchtvaartmaatschappij, om de impact van COVID-19 te verminderen, zich richten op het leveren van operationele efficiëntie en kostenbesparingen op een aantal bedrijfsgebieden, waaronder:

• Budgetverlagingen op administratieve gebieden en discretionaire uitgaven
• Werving, promoties en salarisverhogingen over het gehele netwerk stopzetten
• Uitstel van niet-kritieke project- en kapitaaluitgaven
• Onbetaald verlof aanbieden en niet-verplichte training stopzetten
• Samenwerken met externe leveranciers om de kosten verder te verlagen
• Herallocatie van vliegtuigen voor de zomer van 2020 naar bestemmingen die grotere omzetkansen bieden bij het herstel van de markt.