Nieuws

EasyJet voegt twee nieuwe zomerbestemmingen toe

Deel dit artikel

EasyJet voegt twee nieuwe bestemmingen vanaf Schiphol toe: het Britse eiland Jersey en het Griekse eiland Mykonos. De maatschappij vliegt vanaf 1 april naar Jersey op dinsdagen en zaterdagen en vanaf 28 juni naar Mykonos op woensdagen en zondagen.

De route naar Jersey loopt tot en met oktober, de route naar Mykonos is open tijdens het zomerhoogseizoen. Deze zomer vliegt easyJet naar 40 bestemmingen vanaf Schiphol.

Ondanks de uitdagingen op Schiphol van de afgelopen maanden, loopt het aantal boekingen bij de luchtmaatschappij de afgelopen maanden weer op en gaan de passagiers richting dezelfde aantallen als voor de covid-pandemie. easyJet zal in december de mijlpaal van 70 miljoen passagiers vanaf Schiphol te halen, een record sinds de start van de operatie op de Nederlandse luchthaven in 1996. William Vet, country manager easyJet Nederland, zegt hierover: “Reizen blijft voor mensen een prioriteit en we verwachten dan ook een toenemende vraag naar vluchten in de zomerperiode volgend jaar. We zijn daarom trots dat we twee nieuwe zomerbestemmingen hebben kunnen toevoegen aan ons netwerk. We gaan goed voorbereid de zomer in en hebben nu al onze werving voltooid en meer dan voldoende cabinepersoneel aangenomen voor ons team in Amsterdam.”

Jersey
Jersey is de zuidelijkste van de Britse eilanden. Het knusse eiland is slechts 20 kilometer verwijderd van de Franse kust, bij Normandië, en heeft een kustlijn van 60 kilometer. In het zuiden zijn zanderige baaien die perfect zijn voor duiken en vissen. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Vlakbij havenplaats Saint Helier ligt bijvoorbeeld het prachtige zestiende eeuwse Elisabeth Castle. Iets ten oosten hiervan ligt Samares Manor, een landhuis met een prachtige botanische tuin.

Mykonos
Het kleine eiland Mykonos is met zijn witte stranden en kristalheldere water ideaal voor een strandvakantie. De stad Mykonos is een wirwar van kleine steegjes en schitterende witgekalkte huizen. De buurt Klein Venetië is zeker een bezoek waard. De schilderachtige gebouwen hier staan direct aan het water. Dit zorgt voor een betoverende sfeer. Ook een tripje naar het traditionele Griekse dorpje Ano Mera mag niet ontbreken.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Smail Boudjennah (Qatar Airways) geniet van het WK in Qatar

Volgende bericht

Kom ook naar het Travel Congress

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."