Nieuws

Eerste ANVR ZSO-overleg zeer succesvol verlopen

Deel dit artikel

Het overleg van zelfstandige service organisaties (ZSO’s) dat vandaag werd georganiseerd bij de ANVR is zeer succesvol verlopen. Dertien ZSO’s waren aanwezig en zij waren na afloop enthousiast over de resultaten van het overleg. Unaniem is besloten om dit overleg regelmatig te organiseren (minimaal tweemaal per jaar).

“Ik ben hartstikke blij met de hoeveelheid deelnemers, met het niveau en de openheid van de gesprekken en ook de resultaten van het overleg”, zo laat Frank Oostdam (directeur ANVR) weten. “Het ZRA-kanaal heeft de afgelopen jaren enorm aan relevantie gewonnen, maar dat betekent ook dat ZSO’s de verantwoordelijkheid moeten nemen om zaken eenduidig en helder te regelen. Ik constateer dat alle partijen dit uitgangspunt van harte ondersteunen en dat is grote winst!”

Ook Erik Jan Reuver (SGR) was bij dit overleg aanwezig. Gesproken werd over de ZRA richtlijn en er is met elkaar geconstateerd dat die richtlijn in grote lijnen nog steeds actueel is en slechts op enkele punten aanpassingen behoeft om uiteindelijk, en dat is ook steeds de insteek geweest van de richtlijn, de klant bij het boeken zoveel mogelijk duidelijkheid te geven bij wie hij of zij boekt. Tevens is gesproken over kwaliteitscriteria en over criteria die de ZSO’s hanteren bij het selecteren van toekomstige ZRA’s. Afgesproken is bij een aantal ZSO’s te inventariseren welke criteria er worden gebruikt bij het aanstellen van toekomstige ZRA’s. Dit zou tevens een goede aanzet zijn voor verbetering van de kwaliteit van de verkoop van reisproducten aan consumenten door ANVR leden.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Singapore Airlines introduceert nieuw sales-team

Volgende bericht

WOW air cancelt alle vluchten

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.