Nieuws

Eerste vliegtuig Transavia in Amman feestelijk onthaald

Deel dit artikel

Transavia heeft dinsdag 1 oktober de eerste vlucht uitgevoerd naar de nieuwe bestemming Amman in Jordanië. De directe vluchten naar Amman worden het hele jaar door drie keer per week aangeboden vanaf Schiphol Airport. De eerste vlucht is op Amman Airport welkom geheten met een brandweersaluut.

De hoofdstad van Jordanië, Amman, is een nieuwe bestemming waar vanaf deze winter drie keer per week naartoe gevlogen wordt vanuit Amsterdam op dinsdag, donderdag en zondag. Transavia heeft deze bestemming opgenomen in het programma vanwege de stijgende populariteit van bijzondere bestemmingen in het Midden-Oosten. De Dode Zee, Romeinse ruïnes, de historische stad Petra en het heerlijke eten zijn een echte aanrader tijdens een ontdekkingstocht door Jordanië. Amman is een mooie aanvulling op de andere bekende winterzonbestemmingen van Transavia.

Gegroeid
“Jordanië is als vakantiebestemming de afgelopen jaren enorm gegroeid. Amman is een prachtige historische stad en ligt op ruim 200 kilometer van de verborgen stad Petra in Jordanië”, zegt Erik-Jan Gelink, commercieel directeur bij Transavia. “Het vliegveld van Amman Queen Alia Airport is vijf jaar geleden compleet gerenoveerd en ademt de allure van het Midden-Oosten en de gastvrijheid van Jordanië. Het ligt op 35 kilometer van Amman en biedt state-of-the-art faciliteiten voor onze passagiers. Door deze directe verbinding met Jordanië kunnen avontuurlijke vakantiegangers Amman en het land Jordanië bezoeken voor een aantrekkelijke prijs.”

Populariteit
Jordanië is een populair vakantieland voor Nederlanders. Vanaf 2018 zag de Jordan Tourism Board een groei van het aantal toeristen dat het land bezocht met zes procent. Voor 2019 wordt een groei van vier tot vijf procent verwacht en dat zet volgens de Tourism Board door. De geplande vluchttijd naar Amman is ongeveer vierenhalf uur. De route wordt uitgevoerd met Boeing 737-800-vliegtuigen, die 189 passagiers vervoeren


Deel dit artikel
Vorige bericht

'Boeren willen Schiphol bezetten'

Volgende bericht

Atilay Uslu van Corendon ondernemer van het jaar 2019

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.