Jordanië is weer helemaal terug van weggeweest, dat werd vanavond meerdere malen benadrukt tijdens het Jordanië event in Amsterdam. Ook Transavia, die vanaf 1 oktober drie maal in de week gaat vliegen op deze bestemming, geeft aan het volste vertrouwen te hebben in het land.

De avond werd geopend met een welkomstwoord van de ambassadeur van Jordanië, Nawaf Wasfi S. M.W Tell: “Jordanië is terug, we hebben door de onrust in het Midden-Oosten een moeilijke periode gehad de afgelopen jaren, maar we zijn sterker dan ooit. Jordanië is een oase van rust, stabiliteit en veiligheid. We hebben veel te bieden, voor zowel vakantiegangers als zakelijke gasten en verwelkomen iedereen dan ook graag met open armen.”

Jaarrond
Ook Transavia was aanwezig op het event. De luchtvaartmaatschappij gaat vanaf 1 oktober op dinsdag, donderdag en zondag rechtstreeks vliegen en blijft dat ook aankomende zomer doen. Daarmee wordt het een jaarrond bestemming. “We gaan ons met deze route met name richten op de Nederlandse toerist, uiteraard verwachten we ook Jordaanse passagiers richting Nederland. We hebben veel vertrouwen in de bestemming, daarom zetten we de route stevig in en vliegen we drie keer in de week. Daarnaast kunnen we een mooi low-cost product aanbieden naast Royal Jordanian Airlines”, aldus Luc Visser (partner manager Transavisa).

Fietsen
Jordanië heeft op dit moment een speciale focus op Europa, een van de sterkste markten voor de bestemming. “Nederland is nog relatief klein vergeleken met het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, maar we willen daar uiteraard verandering in brengen”, aldus Hakim Al-Tamimi van Jordan Tourism Board. “Wat veel mensen misschien niet weten is dat Jordanië een mooie fietsbestemming is en daar willen we graag in Nederland op inhaken. Het is een hele andere ervaring dan het platte Nederland, een stuk uitdagender. Daarnaast hebben we ook prachtige wandelroutes en zou ik vakantiegangers aanraden om in plaats van naar Petra te rijden, te wandelen.”