Transavia biedt vanaf deze maand twee keer per week een directe verbinding vanaf Amsterdam naar Eilat (Ovda Airport). Dit strandparadijs ligt in het uiterste zuidelijke puntje van Israël. De ligging aan de heldere Rode Zee maakt deze bestemming ideaal om even bij te komen. Afgelopen zaterdag is de eerste vlucht door Transavia uitgevoerd naar deze nieuwe bestemming.

“Israël is als vakantiebestemming de afgelopen jaren enorm gegroeid. Eilat is een heerlijke kustplaats en is slechts een paar uur verwijderd van de oude stad Jeruzalem, het moderne Tel Aviv en de verborgen stad Petra in Jordanië.”, zegt Erik-Jan Gelink, CCO bij Transavia. “Ook wordt in 2019 het nieuwe vliegveld Ramon Airport geopend. Naast de prachtige ligging in de Timna Valley, en slechts 18 kilometer vanaf Eilat, biedt deze moderne luchthaven state-of-the-art faciliteiten voor onze passagiers.”

Groei
Israël is een populair vakantieland voor Nederlanders. In de afgelopen vier jaar is het aantal stoelen van Nederland naar Israël verzesvoudigd en groeit het met een gemiddelde van 60% per jaar. “We zijn enthousiast over de eerste vlucht vanaf Amsterdam naar Eilat, zodat toeristen kunnen genieten van de zon en het prachtige weer in Israël”, zegt de heer Yisrael Katz, de Israëlische minister van Transport en Inlichtingen. “Door de ‘open sky’ overeenkomst, getekend door het ministerie, kunnen vakantiegangers Eilat bezoeken voor een aantrekkelijke prijs.”

Eerste vlucht
Transavia heeft gelijktijdig met de eerste vlucht naar Eilat een studiereis georganiseerd in samenwerking met reisorganisatie Isropa Reizen. Ter ere van het 45-jarige bestaan van Isropa zijn 45 reisagenten uitgenodigd om Eilat te ontdekken. Ton Vendrig (directeur Isropa): “We zijn blij dat Transavia vanaf deze maand direct naar Eilat vliegt. Dit maakt Eilat zonder twijfel weer een populaire winterzonbestemming. Eilat is uniek want de ligging maakt het naast zon-zee-strand bestemming ook zeer geschikt als uitgangspunt voor het verkennen van Israël en zelfs Jordanië.”

Transavia vliegt tot en met 30 maart 2019 vanaf Schiphol Airport elke woensdag en zaterdag naar Eilat. Naast Eilat biedt Transavia ook Tel Aviv als Israëlische bestemming aan met een dagelijkse lijndienst vanaf Schiphol. De geplande vluchttijd naar Eilat is ongeveer vierenhalf uur. De route wordt uitgevoerd met Boeing 737-800-vliegtuigen, die in staat zijn 189 passagiers te vervoeren.