Nieuws

Enthousiaste reacties op video over de voordelen van boeken via het reisbureau

Deel dit artikel

De video waarin Arjan Kers (directeur TUI Nederland) onlangs op bezoek ging bij het reisbureau om nog maar eens de voordelen van het boeken via het reisbureau onder de aandacht te brengen, is met enthousiasme onthaald. In de video wordt er korte metten gemaakt met de vele vooroordelen die er (nog steeds) bestaan over het boeken via het reisbureau.

Met nog een kleine anderhalve week tot de zomervakantie van start gaat voor de eerste regio (Zuid) is de timing van de video perfect, want het klagen over de online rimboe, keuzestress en verwachtingen als het gaat om bijvoorbeeld de prijs die men online niet kan vinden, zal velen niet vreemd in de oren klinken.

“Waarom zijn er nog reisbureaus in Nederland, bestaan ze nog, waarom moet ik naar een reisbureau toe? Deze vragen hoor ik vaak voorbij komen. Mensen besteden jaarlijks 40 uur aan het boeken van een reis. Ik geloof dat het kunnen terugvallen op de ervaring van reisadviseurs van grote waarde kan zijn. Het geeft namelijk rust, niet alleen bij het boeken van een reis maar ook tijdens de vakantie. En dat is waar reizen uiteindelijk om gaat: volop kunnen genieten”, aldus Kers in de video, waarvan de YouTube-versie al meer dan 100 keer werd gedeeld op Facebook.

Het vooroordeel dat het reisbureau alleen voor oude van dagen is, wordt in de video ook nog maar eens ontkracht. Ook de redactie van TravelPro krijgt tijdens gesprekken en interviews met reisbureaumedewerk(st)ers te horen dat er opvallend veel jongeren naar het reisbureau komen.

Werner van Disseldorp (Business Consultant TUI) laat in een online reactie op de video weten: “Klanten vergeten nog wel eens hoeveel keuzestress ze kunnen besparen en hoeveel leuker je vakantie kan worden als je even een expert mee laat kijken. En ook nog eens zonder extra kosten. Waarom zou je dan zelf gaan lopen knutselen. Het zijn vaak de leukste weken van het jaar voor veel gezinnen. Dus neem geen risico, ontzorg jezelf en laat die expert je erbij helpen.”

Zelfstandige reisadviseurs laten ook van zich horen naar aanleiding van de video, die in eerste instantie over boeken via het stenen reisbureau gaat. “Vergeet de Zelfstandig Mobiele Reisadviseurs niet!!! Wij zijn 24/7 bereikbaar, bieden dezelfde service als op het reisbureau én komen bij u thuis of bij het bedrijf(groepsreizen) op de tijd dat het voor u het beste uitkomt. Én niet duurder dan zelf boeken via internet. Neem de proef op de som en neem contact op met de Zelfstandig Mobiele Reisadviseurs van TUI at Home”, aldus Monique Pluim-ter Horst.

De voordelen van het boeken via een reisbureau*:

 • Begeleiding tijdens het gehele traject (voor, tijdens en na de reis).
 • Een persoonlijk contact als aanspreekpunt waar je op kan terugvallen.
 • Een reisadviseur helpt je bij problemen
 • Het reisbureau schakelt makkelijk en snel hulp in van collega’s in andere filialen of het hoofdkantoor.
 • Boeken via het reisbureau is niet duurder dan het boeken via internet.
 • Door de ervaring en expertise van het reisbureaupersoneel kunnen zij een reisadvies geven op basis van de wensen van de klant.
 • Het reisbureau biedt meer beleving/gezelligheid bij het boeken van een reis dan online.
 • Het reisbureau is voor jong en oud.
 • Veel reisbureaus hebben hun eigen website, dus online boeken en wanneer gewenst ook persoonlijk contact met een reisbureaumedewerk(st)er.
 • Geen stress of je (belangrijke) dingen vergeet.
 • Reisprofessionals hebben inzichten en adviezen uit eigen ervaring. Zij of collega’s hebben veel plekken zelf gezien.
 • Reisadviseurs hebben zelf of via via allerlei contacten in de reiswereld die weleens handig kunnen zijn.
 • Geen risico’s, die je wel kan ervaren wanneer je online via verschillende websites je vakantie samenstelt.
 • De meeste reisbureaus in Nederland zijn aangesloten bij ANVR en boeken bij organisaties die ANVR-lid zijn. De reis- en boekingsvoorwaarden die de ANVR-reisondernemingen hanteren zijn overeengekomen met de Consumentenbond. Dit voorkomt dat je bijvoorbeeld bij het betalen, annuleren of wijzigen van een reis met onredelijke bepalingen wordt geconfronteerd. Alleen betrouwbare bedrijven die een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen, mogen lid worden van de ANVR. ANVR-reisondernemingen zijn bovendien aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) of gelijkwaardig. Dat biedt je financiële zekerheid. Alle ANVR-touroperators zijn eveneens aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Naast de ANVR is de VvKR een overkoepelende organisatie. De leden hiervan bieden eveneens garantie op hun pakketreizen.

* Laat een reactie achter of mail redactie@travelpro.nl wanneer jij een voordeel van het boeken via het reisbureau mist.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Teldar Travel boost last minute-seizoen met extra Miles

Volgende bericht

Opening verkoop voor MSC Cruises' MSC Seashore

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.