Nieuws

Erik van der Waard (Internoord) koopt TravelNoord B.V.

Reisondernemer Erik van der Waard van o.a. Reisburo Internoord in Leeuwarden is met terugwerkende kracht per 1 oktober 2018 volledig eigenaar van TravelNoord B.V. geworden. Het betreft een Reis b.v. met Internet activiteiten. Er is een management buy out overeengekomen met Getie en Haskia Kramer van Internoord Reizen Groningen.

Van der Waard: “Onze online-activiteiten vanuit TravelNoord, die tot op heden op aanbod vanaf Groningen Airport Eelde gericht zijn, groeien naar tevredenheid. Ik ben echter tevens voor 50% aandeelhouder van een ICT- joint venture met Deo Volente Research B.V. met eigen webbouwers, tekstschrijvers en seo / sea specialisten waarmee we online actief zijn onder de naam Internoord. Dit was in de praktijk nogal verwarrend. We zullen nu alle online activiteiten gaan integreren in de overgenomen BV. Daarmee kunnen we nu doorgroeien en is direct de “digitale botsing” met de beide Internoord namen opgelost.

Haskia Kramer, Internoord Reizen Groningen: “de activiteiten van Internoord Reizen in Groningen spitsen zich naast de vakantiereizen steeds meer toe op persoonlijke dienstverlening in de zakelijke sector en inkomend toerisme. Het online merk TravelNoord paste daardoor eigenlijk niet meer in onze portefeuille. TravelNoord heeft een mooie propositie en wij wensen Erik dan ook veel succes met het verder uitbouwen.

Kramer vervolgt: “In 1988 heeft onze vader Internoord Leeuwarden verkocht aan Peter en Gonnie van der Waard waarvan Erik het in 2003 vervolgens weer heeft over genomen. Het was de tijd dat er nog geen internet was en die dubbele naam in het Noorden geen probleem gaf. Met deze overname zijn we allen weer duidelijk herkenbaar. Het is mooi om te zien dat uit mijn vaders nalatenschap nu nog steeds 3 topmerken actief zijn”.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

1 Comment

  1. […] Reisburo Internoord en voorzitter DTA) werd onlangs met terugwerkende kracht per 1 oktober 2018 volledig eigenaar van TravelNoord B.V. en was als voorzitter van DTA onlangs aanwezig bij de heropening van het TUI hoofdkantoor in […]

Vorige bericht

Tio en Thomas Cook ontwikkelen bootcamp

Volgende bericht

TUI met KLM naar Las Vegas

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.