Naar aanleiding van het tragische ongeval van Ethiopian Airlines vlucht ET302 met een Boeing 737 MAX 8, heeft de European Union Aviation Safety Agency (EASA) (EASA) besloten om alle vluchten binnen Europa met een Boeing 737 MAX-8 te verbieden met ingang van 19.00 uur vanavond.

ESEA laat weten dat het een voorzorgsmaatregel is om vluchtoperaties van alle Boeing Model 737-8 MAX- en 737-9 MAX-vliegtuigen in Europa op te schorten. Daarnaast heeft het EASA een veiligheidsrichtlijn gepubliceerd waarbij alle commerciële vluchten met bovengenoemde modellen worden opgeschort die door airlines niet-Europese landen worden uitgevoerd naar, binnen of over de EU.

Het onderzoek naar het ongeval met het toestel van Ethiopian Airlines wordt geleid door de Ethiopische autoriteiten met de steun van de National Transportation Safety Board, aangezien het vliegtuig werd ontworpen en gebouwd in de Verenigde Staten. EASA heeft hun hulp aangeboden bij het ondersteunen van het onderzoek naar ongevallen. EASA laat weten continu in de gaten te houden of er nieuwe gegevens beschikbaar komen en zegt dat het nu te vroeg is om conclusies te trekken over de oorzaak van het ongeval.