Nieuws

Euro’s inwisselen voor Bitcoin of Ethereum op Schiphol

Reizigers op Schiphol kunnen vanaf nu hun (resterende) euro’s inwisselen voor Bitcoin of Ethereum bij een Bitcoin-automaat. De automaat is een proef en Schiphol is de eerste Europese luchthaven die deze dienst aanbiedt.

“Schiphol is continu bezig met innovaties en het bieden van een optimale dienstverlening voor passagiers”, zegt Tanja Dik (Directeur Consumer Products & Services bij Amsterdam Airport Schiphol). ”Met de Bitcoin-automaat hopen we reizigers te bedienen doordat zij euro’s makkelijk kunnen inruilen voor de ‘mondiale’ Bitcoin of Ethereum. Dat kan handig zijn, omdat zij bijvoorbeeld in hun thuisland geen gebruik meer kunnen maken van euro’s.”

De Bitcoin-automaat op Schiphol is vooralsnog een proef van zes maanden en onderzocht wordt of deze dienst in de behoefte van deze reiziger voorziet. De Bitcoin-automaat bevindt zich in aankomsthal 2 bij de opgang naar vertrekhal 1 en 2. “Hier lopen veel vertrekkende passagiers langs. Daarnaast bieden we op deze manier ook bezoekers aan Schiphol Plaza de mogelijkheid om euro’s te wisselen voor Bitcoin.”

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Thomas Cook richt pijlen op Griekenland met forse investering

Volgende bericht

Vliegtaks voor Nederland in plaats van Europa

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."