Eurowings versterkt haar lange-afstandsaanbod op de luchthaven Düsseldorf door er vanaf het wintervluchtschema 2018/19 in totaal zeven lange-afstandsvliegtuigen te stationeren en Düsseldorf op grote schaal van wereldwijde verbindingen te voorzien. De airline plant naast de reeks van korte- en middellange – afstandsvluchten, tot 140 lange-afstandsvluchten per maand naar verre bestemmingen zoals Amerika (New York, Fort Myers) en het Caribisch gebied (Havana, Cancun en Punta Cana). ‘Daarmee worden gaandeweg de lacunes in het aanbod vanaf Düsseldorf opgevuld, die zijn ontstaan door het faillissement van de Air Berlin-Group’, aldus Eurowings.

Tot nu toe heeft Eurowings slechts een lange-afstandsvliegtuig in Düsseldorf gestationeerd. Drie extra lange-afstandsvliegtuigen komen vanaf april 2018 naar Düsseldorf. Daarnaast worden vier tot nu toe op de luchthaven Keulen/Bonn gestationeerde Airbus A330 toestellen toegevoegd aan het wintervluchtschema. Eurowings zal dan alle lang-afstandsvluchten vanuit Noordrijn-Westfalen in de hoofdstad Düsseldorf bundelen.

“Het marktgebied van de luchthaven van Düsseldorf omvat meer dan 18 miljoen inwoners, er bestaat geen groter gebied in heel Duitsland. Daarmee heeft de luchthaven Düsseldorf een groot potentieel om samen met Eurowings een aantrekkelijk lange-afstandsnetwerk voor klanten te ontwikkelen”, zegt Oliver Wagner, Managing Director en Chief Commercial Officer van Eurowings. “Daarom zullen we in Düsseldorf niet alleen op binnenlandse en Europese routes blijven groeien, maar ook onze lange-afstandsvloot sterk uitbreiden.”

Nu al is Düsseldorf de grootste Eurowings locatie, op geen andere luchthaven heeft de dochteronderneming van Lufthansa meer vliegtuigen gestationeerd. “In de nabije toekomst opereren wij hier met een vloot van 40 Eurowings vliegtuigen. Zo hebben we de optimale omstandigheden in de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen om onze groeiende Eurowings lange-afstandsvloot te voeden met zogeheten feeder flights.”

Ook de luchthaven Keulen/Bonn zal blijven groeien met Eurowings. Met de inzet van drie extra korte- en middellange-afstandsvliegtuigen op een totaal van 19 vliegtuigen, breidt Eurowings haar marktleiderschap uit in Keulen/Bonn. Alleen al in 2018 bedraagt de geplande groei meer dan 600.000 extra passagiers per jaar. Wagner: “Geen enkele andere luchtvaartmaatschappij in Europa groeit momenteel sneller, daarvan profiteert de thuisbasis van Eurowings in Keulen/Bonn. Ook heeft Eurowings besloten de frequentie tussen Keulen en Berlijn/Tegel te verhogen – het is een van de sterkste binnenlandse zakelijke verbindingen – in de zomer van 2018 zullen er 95 vluchten per week zijn.”

Tegelijkertijd groeit het Eurowings personeel in de domstad Keulen aanzienlijk. De dochteronderneming van Lufthansa neemt op dit moment nieuwe medewerkers aan in alle geledingen van de organisatie om te kunnen groeien. Dit geldt ook voor het hoofdkantoor in Keulen/Bonn, dat alle activiteiten van de Eurowings Group commercieel centraal aanstuurt. Managing Director Wagner: “We groeien in Düsseldorf en we groeien in Keulen. Dat is goed nieuws voor al onze klanten en medewerkers in Noordrijn-Westfalen.”