Nieuws

Wat is er aan de hand in Steigenberger Aqua Magic Hotel in Hurghada?

Deel dit artikel

Thomas Cook heeft zo’n 300 gasten geëvacueerd uit het Steigenberger Aqua Magic Hotel in Hurghada, nadat daar eerder deze week een Brits echtpaar overleed waarvan de vrouw werkzaam was op een Thomas Cook reisbureau in Engeland. Onder de geëvacueerde gasten zijn naast Engelsen ook Nederlandse, Belgische en Duitse gasten.

De Telegraaf schrijft dat Thomas Cook heeft laten weten dat na onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een voedselvergiftiging. In Engelse kranten liet de touroperator weten dat het uit voorzorg haar gasten, die een alternatief hotel of terugvlucht aangeboden kregen, evacueerde. Engelse media, zoals de Evening Standard,  schreven dat er wel sprake zou zijn van een voedselvergiftiging in het ruim 700 kamers tellende hotel.

John en Susan Cooper, 69 en 63, waren beiden fit volgens de dochter, die bij haar moeder was toen die in de ambulance naar het ziekenhuis overleed. Tegen SkyNews heeft de dochter, die op vakantie was met haar ouders en kinderen, gezegd te denken dat er iets verdachts aan de hand was. Overheidsinstellingen hebben laten weten dat er waarschijnlijk sprake is van hartfalen. De precieze reden is nog onbekend.

Het reisbureau in Burnley, waar de overleden Britse werkzaam was is gesloten. “Het team is kapot door het nieuws uit Hurghada en heeft de winkel gesloten. We weten niet wanneer deze weer open gaat, maar we helpen en behandelen alle vragen van klanten in deze winkel”, zo heeft Thomas Cook laten weten. ‘ Er is een speciaal team van de reisorganisatie naar Egypte gevlogen om het hotel te onderzoeken. Er wordt gekeken naar het eten, het zwemwater en de airconditioning.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] onderzoek vond plaats naar aanleiding van de tragische dood van twee klanten van Thomas Cook en de vele meldingen door toeristen die ziek werden tijdens of na een verblijf in het hotel. […]

Vorige bericht

ANVR-Congres: 200 deelnemers, inschrijven nog mogelijk

Volgende bericht

NDC API Lufthansa Group geïntegreerd in boekingstool FareFinder

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.