“Het Europese travel platform Evaneos bestaat sinds 2009 en tot nu toe hebben al meer dan 500.000 mensen via ons geboekt. Op andere Europese markten zijn wij al een grote speler en het is nu tijd om ook de Nederlandse markt voor ons te winnen”, aldus Moniek Krijn (Marketing Manager Nederland van Evaneos).

Evaneos is een online portal en laat weten dat het consumenten rechtstreeks in contact brengt met zorgvuldig geselecteerde lokale reisbureaus over de hele wereld om samen een op maat gemaakte reis te ontwerpen. “Dit zorgt ervoor dat het grootste deel van de reissom in het land zelf blijft waardoor reizigers bijdragen aan de ontwikkeling van de lokale economie. Daarnaast vindt Evaneos het belangrijk om duurzaam toerisme te stimuleren en werkt daarom alleen samen met lokale reisbureaus die met respect werken ten aanzien van de lokale bevolking, de cultuur en het milieu.”

Op de Nederlandstalige site van Evaneos kunnen bezoekers kiezen uit meer dan 80 bestemmingen voor hun volgende vakantie. Zij treden rechtstreeks in contact met een lokale aanbieder die vaak ook Nederlands spreekt. Deze lokale partijen kennen hun bestemming als geen ander en na een aanvraag wordt een op maat gemaakt reisvoorstel uitgebracht. Naast een compleet landprogramma kunnen reizigers op de site ook terecht voor vliegtickets en verzekeringen.

Evaneos heeft USP Marketing PR gekozen als vertegenwoordiger op de Nederlandse markt om hier verder te kunnen groeien. “Wij kijken erg uit naar de samenwerking met USP Marketing PR en vertrouwen erop dat ons platform grote bekendheid gaat krijgen onder Nederlandse reizigers”, zo laat Krijn weten. Jeannette Spits (CEO van USP Marketing PR): “We vinden het geweldig om voor Evaneos aan de slag te gaan. We zullen ons in het begin vooral richten op het creëren van naamsbekendheid voor het platform en Evaneos introduceren bij de media. Het is een hele andere nieuwe manier van reizen boeken voor de consument en dat maakt het extra interessant.” USP Marketing PR begint per 1 maart 2020 met haar werkzaamheden voor Evaneos.