ExperienceTravel/ITG uit ‘s-Hertogenbosch heeft Marlous Willekens aangetrokken als derde directielid, naast Harco van Uden en Elke Kuipers.

Harco van Uden: “Na de lastige coronaperiode, zijn we als organisatie uit de startblokken geschoten met als resultaat 30% groei ten opzichte van 2019. Deze lijn willen we de komende jaren voortzetten. Om onze verdere groeiambities te waarborgen, zijn we verheugd dat Marlous zich als ervaren professional bij ons heeft aangesloten. Zij zal onze Product- en Inkoopafdeling verder professionaliseren als Chief Product & Purchasing Officer (CPO).”  

Ontwikkelingen

Marlous Willekens neemt per direct de verantwoordelijkheid voor het Product- en Inkoopbeleid over van CEO Harco van Uden, die hierdoor meer ruimte en tijd krijgt voor (Data)Marketing en strategische groei. Van Uden: “Mijn focus gaat uit naar New Business, hierbij sluit ik, naast autonome groei, nieuwe overnames niet uit om de gewenste groei te realiseren.” Samen met Elke Kuipers, die als COO verantwoordelijk is voor de afdeling Verkoop, bestaat de directie daarmee voortaan uit drie leden.  

Over Marlous

Marlous Willekens (44) was in haar laatste rol als Head of Contracting verantwoordelijk voor de accommodatie inkoop van de divisie Zonvakanties bij Sunweb. Daarvoor heeft zij diverse functies bekleed bij TUI en RIU Hotels. Zij brengt hierdoor ruim 20 jaar ervaring mee binnen Product, Inkoop en Sales die in haar nieuwe functie van CPO goed van pas komt. Marlous: “Ik kijk ernaar uit om een positieve bijdrage te leveren aan de uitbreiding en groei van ExperienceTravel/ITG en samen met Harco, Elke en het team mooie resultaten te behalen.” 

Groei

Naast focus op de groei en ontwikkeling van bijzondere (rond)reizen zal de nadruk komen te liggen op de groei van exclusieve vakanties. Deze zijn veelal korter van duur dan een (rond)reis en vinden plaats op een strandlocatie of in een stad. Hiermee wil de organisatie de tweede en derde reis verzorgen van de ExperienceTravel reiziger middels het subdomein ExperienceHolidays.