Een faillissement van Insel Air is onafwendbaar, dat heeft een woordvoerder van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij laten weten aan het Antilliaans Dagblad. Dat was de conclusie nadat ook de laatste potentiële investeerder, Tilgent Capital Trust uit Florida, is afgehaakt.

Voor velen komt het faillissement van de luchtvaartmaatschappij niet uit de lucht vallen, want financieel zit de airline al langer in de problemen. Nu 15 februari jl. ook het Air Operator’s Certificate niet verlengd, werd de kans om een nieuwe investeerder te vinden met de dag kleiner.

In 2016 werden de probleem voor Insel Air groter en groter nadat Venezuela zeker 100 miljoen dollar aan gekochte tickets niet afrekende. Volgens de woordvoerder was ook de vloot verouderd en was er sprake van (te) veel personeel. Insel Air  heeft al sinds december 2016 uitstel van betaling. Vandaag om 8.30 uur lokale tijd doet de rechter uitspraak. Naar verwachting zal hij een faillissement uitspreken.

De luchtvaartmaatschappij werd in 2006 opgericht en vloog in de loop der jaren op bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika en de Caribische eilanden.