De curator van A en A Tours BV heeft vandaag bij SGR gemeld dat gisteren het faillissement van A en A Tours BV is uitgesproken. Het bedrijf handelt ook onder de naam A & A Tours Reisadvisering en is gevestigd in Tiel met filialen in Culemborg, Druten en Geldermalsen.

A en A Tours BV heeft tien werknemers in dienst. In de Gelderlander wijst waarnemend curator Johan Thielen voornamelijk het internet en de lage commissies als ‘schuldige’ aan voor het faillissement. “Uiteindelijk bleek dat niet meer te doen”, aldus de curator in het dagblad. De winkels in Culemborg en Geldermalsen zijn al dicht, naar verwachting sluiten de winkels in Tiel en Druten op korte termijn. De curator zegt nog in gesprek te gaan met mogelijke kandidaten voor een overname.

A en A Tours BV heeft als tussenpersoon namens diverse reisorganisaties bemiddeld bij de totstandkoming van reisovereenkomsten met consumenten. “In alle gevallen geldt dat wij u dringend adviseren geen betalingen meer aan A en A Tours BV te doen voor nog niet aangevangen reizen, ook niet op uitdrukkelijk verzoek van de curator. Betalingen gedaan na 19 september 2018 worden niet door SGR gegarandeerd”, aldus SGR.