Het regenachtige Amsterdam kreeg dit weekend een kleurrijk bezoek; een traditionele dansgroep uit de Filipijnen was afgelopen zaterdag in de hoofdstad en introduceerde de traditionele Masskara dans aan het winkelend publiek. Amsterdammers konden op iconische plekken zoals de Dam, het Rembrandtplein, Rokin en langs de grachten meefeesten met de dansers en drummers uit de Filipijnen. Ook voer de feestelijke groep al dansend op een tropisch vlot over de Amsterdamse grachten. Een bijzonder moment op een regenachtige dag, waarbij de dansgroep bij veel voorbijgangers een glimlach op het gezicht toverden.

In oktober vindt traditiegetrouw het jaarlijkse Masskara Festival plaats. Tijdens deze viering wordt er uitgebreid gedanst in traditionele kleding en zijn er verschillende parades te volgen. De slogan “It’s More Fun in the Philippines” wordt vaak gebruikt in de Filipijnen en voor één dag was de Filipijnse feestelijkheid aanwezig in de binnenstad van Amsterdam. Tijdens een optocht door de binnenstad en op centrale locaties gaven de dansers en drummers meerdere optredens en gingen zij op de foto met voorbijgangers. Ook voeren zij al dansend op een vlot door de grachten van Amsterdam.

Over de Filipijnen
Met meer dan 7.000 eilanden met tropische stranden, fotogenieke landschappen, fascinerende onderwaterwerelden, de gastvrije cultuur en een overheerlijke keuken heeft de Filipijnen iets bijzonders voor elke type reiziger – voor backpackers tot families en van zonliefhebbers tot avontuurlijke reizigers. De archipel kent een rijke geschiedenis die Aziatische, Europese en Amerikaanse invloeden combineert en is gelegen in de Filipijnse Zee en de Zuid-Chinese Zee. Vanuit Amsterdam vlieg je onder andere met Cathay Pacific naar Manila en Cebu met tussenlanding in Hong Kong.

Lees binnenkort meer over de Filipijnen in TravelPro.