Nieuws

FlixBus USA breidt uit naar Texas en New York

Deel dit artikel

Na de lancering in de VS in mei 2018, is FlixBus begonnen met verdere uitbreiding naar Texas en de oostelijke Staten, inclusief New York. Naast het hoofdkantoor in Los Angeles, heeft het bedrijf een kantoor opgericht in New York City. Deze stad zal een hub worden voor FlixBus’ activiteiten aan de oostkust. De start staat gepland voor 2019.

“In de korte periode van vijf maanden heeft FlixBus veel bereikt in het westen van de VS. De FlixBus blijkt een goed reisalternatief voor Amerikanen te zijn”, zegt André Schwämmlein (Co-oprichter en CEO van FlixMobility). “Nu zijn we er klaar voor om ons aanbod uit te breiden voor de Amerikanen die graag de zuid- en oostelijke regio’s van het land willen ontdekken met duurzaam vervoer. In 2019 willen we met meer dan 100 groene FlixBussen op Amerikaanse snelwegen onderweg zijn.”

FlixBus USA is gelanceerd op 31 mei 2018 en is begonnen met 27 bestemmingen inclusief zuidwestelijke steden zoals Los Angeles, Las Vegas en Phoenix. In juli heeft het bedrijf haar aanbod verdubbeld en centraal-Californië en de San Francisco Bay Area toegevoegd. Momenteel verzorgen twaalf MKB bus partners 60 bestemmingen in de VS. FlixBus heeft momenteel 300 bus partners en ruim 7000 bus chauffeurs in de 29 landen waar het bedrijf opereert. “Ons bedrijfsmodel maakt het mogelijk voor onze partners om op de dagelijkse exploitatie van de routes te focussen. FlixBus is verantwoordelijk voor Marketing, Sales, netwerkplanning en de verkeersleiding mede door haar technologische expertise”, zegt Schwämmlein.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

AirPlus en Booking.com gaan samenwerken

Volgende bericht

RIU presenteert nieuw hotelconcept

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."