Nieuws

Flybmi failliet: alle vluchten gecanceld

De Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybmi heeft al haar vluchten geannuleerd. De maatschappij, die gevestigd is in East Midlands Airport, exploiteert vluchten naar bestemmingen als Bristol, Leeds, München en Brussel.

Flybmi, dat vorig jaar haar naam wijzigde van BMI Regional in Flybmi, heeft zeventien vliegtuigen die naar 25 Europese steden vliegen. Getroffen passagiers is verteld om contact op te nemen met het bedrijf waar zij hun ticket hebben geboekt en reizigers die direct bij Flybmi hebben geboekt is gevraagd contact op te nemen met hun verzekerings- en creditcardbedrijven. Het bedrijf heeft 376 medewerk(st)ers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden en België.

Als reden voor het faillissement worden de hoge brandstofprijzen genoemd.”De huidige handel- en toekomstperspectieven worden zwaar getroffen door de onzekerheid die is ontstaan ​​door het Brexit-proces, wat heeft geleid tot problemen met het behouden van contracten in Europa door onder andere een gebrek aan vertrouwen rond het vermogen van Flybmi om te blijven vliegen tussen bestemmingen in Europa”, zo heeft een woordvoerder laten weten.

De luchtvaartmaatschappij, die zichzelf neerzette als ‘all-inclusive boutique luchtvaartmaatschappij’ maakt deel uit van de Airline Investments Limited (AIL) Group en was vooral populair bij zakenreizigers vanwege de gunstige vliegtijden en de mogelijkheid om secundaire routes te bedienen die vaak door grotere luchtvaartmaatschappijen niet worden aangeboden. Er werd de afgelopen zes jaar ruim € 45 miljoen geïnvesteerd in de airline.

“We betreuren het oprecht dat deze manier van handelen de enige optie is geworden voor ons, maar (vooral de Brexit) uitdagingen zijn onoverkomelijk gebleken”, zo wordt gezegd in Engeland. De website, flybmi.com, is uit de lucht gehaald. Er is inmiddels een bericht geplaatst waarin ook voor reizigers die met Flybmi zouden vliegen meer informatie is te vinden.

Na het faillissement van onder andere Germania, 6 februari jl., werd er weer gediscussieerd over een airline garantiefonds waar onder meer ANVR en ECTAA al jaren voor strijden. Vanuit de VVD liet men weten: “De Mensen moeten zelf een beetje opletten.”

https://twitter.com/DarranMarshall/status/1096850870455676930

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Flexible Autos deelt taart uit aan Zonvaart Reizen

Volgende bericht

Van Nieuwenhuizen: Schiphol zal na 2020 zeker doorgroeien

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.