CoronavirusNieuws

Foutje…

Deel dit artikel

Margrethe Vestager (vicevoorzitter van de Europese Commissie) liet vanmiddag tijdens een persconferentie nog weten dat het een inbreukprocedure zou gaan starten tegen de twaalf EU-landen over de coronavouchers. Ook Nederland zou op de vingers getikt gaan worden, maar niet veel later liet zij via een tweet weten dat zij zich had vergist.

In haar ‘excuus-tweet’ liet Vestager weten dat het niet zou gaan om een inbreukprocedure, maar om een ‘gewone’ brief waarin de EU haar 27 lidstaten aan de wetgeving herinnert dat vouchers zijn toegestaan, maar dat reizigers niet verplicht zijn om deze te accepteren. Ze zou de status van de brief verkeerd hebben begrepen.

Kort zag het er dus heel slecht uit voor de vouchers en hadden meerdere (internationale) media het opgepakt, maar uiteindelijk bleek het dus om een ‘foutje’ te gaan van de vice voorzitter. Minister-president Mark Rutte ging er tijdens zijn persconferentie ook nog op in. “Ik vind het niet zo erg dat de Europese Commissie het niet eens is met de vouchers als ze geen proces beginnen, dan kunnen we nog even door met de vouchers.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Ten Brink (Sunweb): "Terugbetaling zal leiden tot faillissementen, reiziger dan grootste slachtoffer"

Volgende bericht

Van der Heijden boos op minister die coronaproof reizen 'schijnveiligheid' noemt

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.